ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Геологічний словник: відкритий навчально-науковий веб-ресурс


Фон

 

Геологічний словник: відкритий навчально-науковий веб-ресурс

Презентація інформаційно-освітньої системи

 

18 травня 2017 року о 15:00 в Орхуському центрі екологічної інформації відбулася презентація інформаційно-освітньої системи «Геологічний словник: відкритий навчально-науковий веб-ресурс».

Автори розробки – Вовк Валентин Михайлович, кандидат геолого-мінералогічних наук, доцент кафедри географії та геоекології Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, Мацібора Олександр Васильович, кандидат географічних наук, науковий співробітник Інституту географії Національної академії наук України.

В своїй промові Валентин Михайлович зазначив, що навчально-науковий веб-ресурс, спрямований на поширення та популяризацію геологічної інформації, створений у відповідності до принципів відкритості та доступності знань на основі друкованої версії. Основними принципами під час змістовного наповнення "Геологічного словника" були простота викладу, повнота охоплення програмної геологічної номенклатури, ілюстративний супровід тлумачень основних понять. Використовувались сучасні літературні та електронні інформаційні джерела. Словник налічує понад 3000 геологічних термінів і понять. У процесі відбору термінів та їх тлумачення Валентин Михайлович спирався на колективний досвід спеціалістів-геологів, відображений у численних монографіях, статтях, словниках, довідниках, рекомендаціях, нормативних документах, тощо.

Мацібора Олександр Васильович познайомив присутніх із веб-розробкою і дизайном ресурсу, який є результатом реалізації оригінальної авторської концепції, покликаної зробити його використання зручним, приємним і цікавим для користувачів різної кваліфікації та попереднього досвіду. Адаптивність веб-сайту дозволяє повноцінне його використання як на персональних комп'ютерах, ноутбуках, так і мобільних пристроях - планшетах, смартфонах.

"Геологічний словник" є першим україномовним тематичним веб-сервісом геологічного спрямування і не має аналогів у вітчизняному освітньо-науковому інформаційному просторі.

Будучи електронним ресурсом, "Геологічний словник" не припиняє свій розвиток, зазнає постійних змін, модернізації та вдосконалення з метою актуалізації інформації і якомога ширшого охоплення геологічної тематики.

На презентації були присутні науковці Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, фахівці Департаменту екології та природних ресурсів Кіровоградської ОДА та Кіровоградського обласного управління водних ресурсів, спеціалісти геологорозвідувальної експедиції №37 КП "Кіровоградгеологія".

Гості презентації схвально оцінили появу нового навчального веб-ресурсу, наголосили на значущості події для розвитку українського освітньо-наукового інформаційного простору.

Наталія Ракуленко,
головний бібліотекар
відділу документів із економічних,
технічних та природничих наук








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Геологічний словник: відкритий навчально-науковий веб-ресурс
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2017 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054