[HOME]
ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Моєю творчістю гаптоване життя


Фон

 

Моєю творчістю гаптоване життя

21 лютого 2017 року о 14:00 у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук ОУНБ ім.Д.Чижевського спільно з Кіровоградською обласною громадською організацією «Об’єднання болгар «Нашите хора» відбудеться презентація персональної виставки Штирьової Земфіри Іванівни - «Моєю творчістю гаптоване життя».

Земфіра Іванівна відома в Україні, Росії та в Болгарії як художник-модельєр, яка досконало опанувала тонкощі створення театральних, концертних, сценічних костюмів, що сприяло успіху артистів. Її творчі роботи знають далеко за межами України, а персональні виставки проходили в Болгарії, Бєларусі, країнах Балтії, Росії, Молдові, США та Канаді.

Пані Земфіра, живучи й творячи в Україні, «вишиває» мости дружби між народами, зміцнюючи мир, вивчаючи й цінуючи та пропагуючи мистецтво різних народів, але в першу чергу її любов належить Болгарії, бо народилася вона в інтернаціональній родині: батько – болгарин, мати – німкеня, в селі Інзівка Приморського району Запорізької області. Наразі вона є членом Кіровоградської обласної громадської організації «Об’єднання болгар «Нашите хора».

На виставці представлені народні костюми, а також головні убори, пошиті і вишиті Земфірою Іванівною, настінні панно різної тематики. Ідеї для їх створення народжуються у неї в голові самі собою. А потім - справа за малим, намалювати ескіз і втілити його в життя. Але за цим «малим» стоїть колосальна праця і творчий політ думки. Ось уже більше 50 років Земфіра Іванівна займається вишивкою, в основному - це рушники та одяг. Майстрині знайомі не тільки болгарські, а й українські та російські орнаменти.

Своєрідним «ноу-хау» майстрині є прикраса національних костюмів аплікацією з подальшою машинною вишивкою. В результаті цього поєднання створені костюми служать багато років і виглядають на сцені яскраво та колоритно.

Тож запрошуємо до перегляду робіт, які є втіленням любові й доброти, щедрості й милосердя, щирості й поваги.

Виставка діятиме протягом місяця. Вхід - вільний.








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Моєю творчістю гаптоване життя
Фон Фон © ОУНБ Кiровоград 2017 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054