ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Право жінок на освіту у контексті документального кіно


Фон

 

Право жінок на освіту у контексті документального кіно

 

12 липня у відділі обслуговування користувачів відбулося засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA, під час якого учасники переглянули фільм «Абетка». Наскрізною темою зустрічі і зокрема обговорення стало право жінок на освіту.

Під час засідання організатори намагалися розглянути проблему доступу і прав жінок на освіту в кількох аспектах – кіно та літературі, а також її вирішення на кількох рівнях – міжнародному (насамперед через Цілі сталого розвитку), державному (законодавстві України, що забезпечує право жінок на освіту), місцевому та особистісному (як кожен із нас може допомогти жінці захистити своє право на освіту).

Так, до фільму «Абетка», що розповідає про історію Веле, доречною стала історія Малали Юсуфзай, наймолодшої лауреатки Нобелівської премії миру, що постраждала за право дівчат ходити до школи, описана у її мемуарах «Я – Малала».

В анкетах зворотного зв’язку глядачі оцінили фільм в середньому на 8,7/10, що свідчить про актуальність теми для нашого суспільства.

Юлія Ярова,
бібліотекар І категорії
відділу обслуговування користувачів,
модератор кіноклубу медіа-просвіти про права людини Docudays UA








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Право жінок на освіту у контексті документального кіно
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054