ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Барви нашого слова


Фон

 

Барви нашого слова

Українська мова – одна з наймелодійніших і найбільш милозвучних мов у світі. Нею мовлять, речуть, балакають, оповідають, кажуть, гомонять, моралізують, лепечуть, белькотять, бовкають, гаркають, гиркають, розмовляють оточуючі нас люди. У якій мові є ще така багата лексика?

5 листопада 2018 року в рамках роботи спеціалізованого Центру «ІнтерСвіт» для людей з вадами зору та незрячих в учбово-виробничому підприємстві УТОС відбулася тематична бесіда «Барви нашого слова». Захід проводився з нагоди Дня української писемності та мови.

Бібліотекарі відділу абонемента обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського познайомили членів УТОСу з цікавими фактами про українську мову та писемність. Зокрема про перший «Буквар», виданий в Україні та надрукований у 1574 р. у Львові першодрукарем Іваном Федоровим. Бібліотекарі розкривали красу рідного слова читанням віршів відомих сучасних українських поетів, також звучали уривки з художніх романів Макса Кідрука, Світлани Талан, Андрія Кокотюхи.

Людмила Позняк, бібліотекар відділу абонемента








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Барви нашого слова
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054