ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Чорнобиль не має минулого часу


Фон

 

Чорнобиль не має минулого часу

24 квітня у відділі обслуговування користувачів відбувся комплексний захід «Чорнобиль не має минулого часу», приурочений до 32-ї річниці найстрашнішої в історії України і світу техногенної катастрофи.

Аварія на ЧАЕС торкнулася життя мільйонів людей. Під радіоактивне ураження потрапили території не лише України, але й 17 країн Європи. За даними Державної служби в Україні з надзвичайних ситуацій, близько 600 тис. людей піддалися впливу радіації. І ось вже третину століття світ намагається впоратися з важкими наслідками вибуху на ЧАЕС.

Під час заходу учнівська молодь дізналася про історію будівництва Чорнобильської АЕС, причини та наслідки катастрофи на даному об’єкті, важливість подвигу ліквідаторів цієї страшної аварії. Також учасники заходу переглянули документальний фільм «Чорнобиль. Як це було» та ознайомились з книжковою виставкою «Чорнобиль не має минулого часу».

Особливу увагу молоді привернули видання:

Фотоальбом «Чорнобиль: Сповідь репортера». Автор книги Ігор Костін був одним із перших фотокореспондентів, якому дозволили знімати наслідки вибуху на Чорнобильській АЕС. Книга розповідає про всі етапи ліквідації аварії, про людей, які самовіддано працювали в зонах перевищення норм радіації, де солдати практично вручну прибирали радіоактивне паливо, попереджаючи його поширення, і ціною власного життя рятуючи світ.

Біль і тривоги Чорнобиля» – колективна розповідь про найбільшу техногенну катастрофу в історії людства. Автори, що були безпосередніми свідками і учасниками ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, діляться своїми спогадами про тривожні для України й усього світу дні весни та літа 1986-го, розмірковують над долями чорнобильців, болючими проблемами відчуженої тридцяти кілометрової зони і самої станції, розглядають і прогнозують розвиток ситуації навколо ЧАЕС.

Також присутні переглянули видання «25 років. Віч-на-віч з Чорнобилем» Олега Гусєва та фотокнигу Михайла Зашреби «Пропусти Чорнобиль крізь серце».

Наталія Гризоглазова,
провідний бібліотекар відділу
обслуговування користувачів








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Чорнобиль не має минулого часу
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054