ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон 8 травня відбулося засідання кіноклубу медіа-просвіти про права людини Docudays UA


Фон

 

8 травня відбулося засідання кіноклубу медіа-просвіти
про права людини Docudays UA

8 травня 2018 року у відділі обслуговування користувачів за участі студентів медичного коледжу відбувся перегляд і обговорення фільму «Трудний».

Ця документальна стрічка Миколи Бондарчука, знята ще у 2007 році, й досі не втрачає своєї актуальності. Адже, за даними міністра соціальної політики Андрія Реви, у 2017 році у дитячих притулках та інтернатах налічувалося понад 100 000 дітей, з них тільки 8 000 мають офіційний статус позбавлених батьківського піклування. Історія решти схожа на історію головного героя фільму – Василька, який, маючи маму і дідуся, шукає прихистку в денному притулку «Місто сонця».

Під час обговорення студенти виявили зв’язок між проблемами, що порушуються у фільмі, а саме: стосунки між дітьми і батьками, залежність від комп’ютерних ігор як сурогату батьківської уваги і самоствердження дитини в реальному житті та сирітства. Цікавою виявилася лінія обговорення свободи Васі: свобода від обов’язків (за словами його мами) і втечі у віртуальний світ – удома, що противажить свободі вибору Васі залишитися у притулку.

Спробували також і прогнозувати майбутнє героїв стрічки. Більшість учасників вважала, що автори фільму на боці хлопчика, а не його мами. Проте, зрештою, учасники дійшли консенсусу, що з допомогою і матері, і дитині спеціалістів – психологів та соціальних педагогів – все ж таки можливе возз’єднання родини.

Наприкінці зустрічі учасники об’єдналися у групи і виконали вправу, запропоновану модератором, – знайшли статті Конвенції ООН про права дитини і презентували їх, поєднавши з відповідними фрагментами фільму.

Юлія Ярова, бібліотекар І категорії відділу обслуговування користувачів, модератор кіноклубу медіа-просвіти про права людини Docudays UA








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

8 травня відбулося засідання кіноклубу медіа-просвіти про права людини Docudays UA
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054