ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон “Місія і обов'язки” мистецький вечір “Микола Садовський: погляд із сьогодення”


Фон

 

“Місія і обов'язки”
мистецький вечір “Микола Садовський: погляд із сьогодення”

 

13 грудня на мистецький вечір “Микола Садовський: погляд із сьогодення”, який пройшов у відділі мистецтв, завітала інтелігенція міста Кропивницького.

Захід присвятили дню народження знаного актора, режисера, антрепренера, засновника першого українського стаціонарного театру Миколи Садовського.

Ця яскрава, харизматична особистість і сьогодні викликає інтерес у дослідників та поціновувачів вітчизняного театрального мистецтва.

Вечір розпочався з огляду новинок літератури, присвячених корифею, який провела завідувач відділом мистецтв Світлана Ушакова. Вона звернула увагу присутніх на монографію вченого-театрознавця Ганни Веселовської «Театр Миколи Садовського», яка побачила світ у видавництві «Темпора» в 2018 році.

Чимало цікавого та несподіваного присутні почули про стосунки Миколи Карповича з братами та з відомими діячами української культури.

Співробітник відділу Катерина Лісняк розповіла про маловідомі сторінки життєпису Миколи Садовського - керівника першого українського стаціонарного театру в Києві, про діяльність театру в часи Української Народної Республіки, про перебування митця в еміграції, про сучасний погляд театрознавців на постать знаного актора і режисера.

«Родзинкою» заходу став перегляд уривків з німого фільму режисера А. Кордюма «Вітер з порогів», головну роль у якому зіграв Микола Садовський.

Катерина Лісняк,
відділ мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

“Місія і обов'язки” мистецький вечір “Микола Садовський: погляд із сьогодення”
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054