ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Презентація книжкової виставки “Видатні українці на теренах Канади”


Фон

 

Презентація книжкової виставки “Видатні українці на теренах Канади”

 

7 лютого о 14.30 у відділі обслуговування користувачів відбудеться презентація книжкової виставки “Видатні українці на теренах Канади”.

На виставці представлені цікаві книги, які розповідають про наших видатних співвітчизників української діаспори. Розсіяна у просторі і часі, вона постає перед нами рідною та близькою, де спільною рисою в усі часи була й лишається дотепер відданість Старому Краєві (так тужливо називали перші емігранти за океан українську землю), вірність традиціям й культурі своїх батьків.

Історія української діаспори - феномен незламності українського духу поза межами своєї Батьківщини.

Саме з книги Анни Фігус - Ралько “Українська Канада”. Київ - Виніпег. 2001. можна дізнатись про частину багатомовної Канади, яка називається українською. Сутність, вагомість і значення цієї частини для всієї канадської спільноти, яку творили і творять більше мільйона наших співвітчизників, подається в контексті розповіді про діяльність саме українських освітніх, наукових, релігійних установ та організацій. Це чудове видання може виконувати своєрідну роль довідника з історії українців Канади.

Також на виставці експонуються книги про видатних діячів на канадських теренах - Івана Огієнка, Андрея Шептицького та Степана Горлача. Приємно здивує рідкісне видання Софії Шептицької “Молодість і покликання о. Романа Шептицького”. Вінніпег - Торонто. 1965. Також представлена книга Андрея Шептицького “Послання любови”. Брустури: Дискурсус. 2015. Видання здійснене зі збереженням авторської стилістики та подано мовою оригіналу. Книгу складають пастирські послання.

Більше про Івана Огієнка (Митрополита Іларіона) можна дізнатись з книги В. Ляхоцького “Просвітитель”. Київ. 2000. А книга І. Огієнка “Історія української літературної мови”. Київ. 2004. стане корисною для усіх, кому небайдужий процес утвердження української мови як державної.

Представлені на виставці художні твори сучасного українського письменника з Канади Степана Горлача. А його унікальна книга “Хрестини незалежності”. Київ. 2006. - розповідь про символічний ритуал хрещення державної незалежності України. В основу книги ліг щоденник автора.

Книжкова виставка буде експонуватися протягом місяця у відділі обслуговування користувачів.

Запрошуємо до перегляду.








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Презентація книжкової виставки “Видатні українці на теренах Канади”
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054