ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон З 2 до 30 червня - кіноспека в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського


Фон

 

З 2 до 30 червня - кіноспека в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського

 

На початку літа буде дуже спекотно, адже свою роботу відновлює “Артхаус Клуб” в ОУНБ ім. Д.І.Чижевського.

Діяльність клубу в рамках проекту Артхаус трафік спрямована на підвищення іміджу мистецтва кіно шляхом некомерційних показів та обговорення фільмів після перегляду.

Блок червневих стрічок напрочуд відрізняється своєю наповненістю байпіками - біографічними фактами та творчими здобутками відомих персон сучасного мистецтва.

Права на покази фільмів надано компанією “Артхаус Трафік”.

 

ПРОГРАМА ПОКАЗІВ

 


2 червень — 18:00

Люм’єри / Lumiere!

Країна: Франція, 2016
Хронометраж: 90 хв.
Жанр: кіноскарб
Режисер: Луї та Огюст Люм’єри, Тьєрі Фремо

У 1895 році брати Люм'єри створили перший у світі фільм, винайшли кінематограф i познайомили глядачів з мистецтвом кіно. Всесвітньо відомі шедеври або дотепер невідомі скарби – ця добірка відреставрованих стрічок пропонує подорож до витоків кіно. Фільм супроводжується коментарями одного з найбільших фанів кіно всіх часів – директора Каннського кінофестивалю Тьєррі Фремо. Разом з ним класика кіно перетворюється на сучасну комедію, яка потішить малих та дорослих глядачів. Вимикайте світло, кінопригода починається!


 


9 червень — 18:00

Роден / Rodin

Країна: Франція, Бельгія, 2017
Хронометраж: 119 хв.
Жанр: біографічна драма
Режисер: Жак Дуайон

Історія сходження геніального скульптора до вершини світового мистецтва. Це розповідь про творчість Огюста Родена, про незліченні любовні інтриги та непрості стосунки з найголовнішими жінками в житті майстра – талановитою ученицею Каміллою Клодель і Розою Бере, матір'ю його єдиної дитини.


 


16 червня — 18:00

Молодий Годар / Le Redoutable

Країна: Франція, 2017
Хронометраж: 102 хв.
Жанр: біографічна комедія
Режисер: Мішель Хазанавічус («Артист»)

Париж, 1967 рік. Французький режисер Жан Люк Годар зустрічає молоду актрису Анн Вяземські, свою майбутню дружину. Зустріч відбувається у бурхливий період життя Годара: скандальна реакція на його новий фільм та травневі революції 1968 року призводять до того, що режисер мимохіть починає втрачати розум.


 


23 червня — 18:00

Квадрат / The Square

Країна: Швеція, Німеччина, Франція, Данія, 2017
Хронометраж: 142 хв.
Жанр: сатирична комедія
Режисер: Рубен Естлунд («Форс-мажор»)

Крістіан працює куратором музею сучасного мистецтва. Одного разу у нього крадуть телефон і гаманець. Вистеживши апарат через додаток, Крістіан вирушає на своїй модній Теслі вершити справедливість у бідний район Стокгольма. Він розміщує в поштових скриньках надруковане попередження «Я знаю, що ти вкрав мій телефон і гаманець» і називає місце, куди необхідно повернути речі. Герой не розраховує на успіх, але також не розраховує й на інші події, що чекають на нього невдовзі.


 


30 червня — 18:00

Святий Лоран. пристрасті великого кутюр'є / Saint Laurent

Країна: Франція, 2014
Хронометраж: 135 хв.
Жанр: біографічна драма
Режисер: Бертран Бонелло

1967 - 1976, "вільне десятиліття", час краху стереотипів, забобонів і моральних підвалин. Модний дім молодого Іва Сен-Лорана процвітає. Він - аристократ, лібертін і жива легенда. Але чим вище підносить хвиля успіху, тим темніше безодня під ногами. Сен-Лоран шукає натхнення і порятунку на богемних паризьких вечірках, у садах Марракеша, на картинах Уорхола і в книгах Пруста.

Режисерові Бертрану Бонелло вдається не тільки розповісти історію великого кутюр'є, але й створити портрет епохи, з її непомірними розвагами та вмінням за всяку ціну проживати кожну мить життя красиво.


 

Докладніше читайте тут: http://arthousetraffic.com/

Чекаємо на кропивничан та гостей міста щосуботи о 18:00 в актовій залі ОУНБ ім. Д.І.Чижевського.

Вхід – вільний.

Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

 








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

З 2 до 30 червня - кіноспека в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054