ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Презентація книжкової виставки до Дня народження Тараса Шевченка “Пісня пісень Кобзаря”


Фон

 

Презентація книжкової виставки до Дня народження Тараса Шевченка “Пісня пісень Кобзаря”

6 березня з нагоди 204-ої річниці з дня народження Великого Кобзаря та у зв'язку з Шевченківськими днями відділ обслуговування користувачів ОУНБ ім.Д.І.Чижевського презентував книжкову виставку “Пісня пісень Кобзаря” в Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї в рамках заходу музею “Від Шевченківського словника до Шевченківської енциклопедії”.

На виставці експонувались видання з фондів ОУНБ ім. Чижевського, зокрема, “Шевченківський словник” в 2 томах (1976 - 1977, 1978 рр.) та “Шевченківська енциклопедія” в 6 томах (2012 – 2015 рр.)

Також були презентовані нові цінні видання української шевченкіани:

  • М. Лисенко. “Коріння Шевченкового роду” - це генеалогія і спогади родичів та сучасників про рід Тараса Шевченка. Ім’я М. Лисенка - дослідника роду Шевченка, занесене до “Книги рекордів України”, за побудоване ним найбільше генеалогічне дерево роду Т. Г. Шевченка, яке охоплює понад 1300 осіб.
  • Г. Клочек. “Шевченкове слово. Спроби наближення” - книга статей, кожна з яких присвячена окремій поезії Шевченка. Як під вічком мікроскопу автор аналізує художній текст і розкриває секрети геніальної простоти” Тарасового слова.
  • І. Дзюба. “Тарас Шевченко серед поетів світу” - цікавий аналіз у контексті тодішньої європейської літератури (Петефі, Шиллер, Гюго, Словацький).
  • З. Тарахан-Береза “Заворожи мене, Волхве...” - унікальний альбом про стосунки Тараса Шевченка і Михайла Щепкіна - великого поета і прекрасного актора. Книга присвячена 200-річчю Т. Шевченка і 225-річчю М. Щепкіна.

Запрошуємо усіх бажаючих до перегляду. Виставка експонується у відділі обслуговування користувачів до 1 квітня.








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Презентація книжкової виставки до Дня народження Тараса Шевченка “Пісня пісень Кобзаря”
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054