ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Фотовиставка Віталія Гулая «Макровсесвіт»


Фон

 

Фотовиставка Віталія Гулая «Макровсесвіт»

 

21 квітня 2018 року в Орхуському центрі екологічної інформації відбулася презентація фотовиставки Віталія Гулая «Макровсесвіт».

Ідея створення збільшених зображень комах була запозичена у британського фотографа Levon Biss, що створив серію знімків під загальною назвою «Microsculpture». Побачивши його роботи, Віталій зрозумів, що зможе створити щось подібне власними зусиллями.

Для створення цієї виставки використовувалися екземпляри комах, що живуть в межах Центральної України. На представлених фото можна побачити як звичайні види, що зустрічаються будь-де, так і рідкісні види, що занесені до Червоної книги України. Деталізація будови та великий формат фотографій дає змогу роздивитися та зрозуміти складність будови і унікальність таких тварин, як комахи. Фотографії комах зроблені в умовах фотостудії з використанням спеціального обладнання для макроскопічної зйомки. Зроблено фотографії і окремих частин комах, як то кінцівки, голови чи фрагменту крила. Кінцеве зображення комахи може містити 7-12 фрагментів, кожний з яких складається з 10 до 60 кадрів. Суміщалися фото шляхом стекінгу та оброблялися у графічному редакторі.

Серія цих зображень створена з метою популяризації знань із зоології серед дітей та природодослідників – аматорів, а також людей, що цікавляться навколишнім світом. Комахи живуть поруч з нами, але побачити їх близько можна, лише використовуючи збільшувальні прилади, що не всім доступно. Завітайте до бібліотеки і ознайомтесь з унікальною серією фотозображень комах, які дають можливість зазирнути у світ небаченого.

Запрошуємо бажаючих до перегляду виставки.

Вхід – вільний.

Юлія Олейніченко,
бібліотекар 1 категорії відділу документів
з економічних, технічних та природничих наук








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Фотовиставка Віталія Гулая «Макровсесвіт»
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054