ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон 27 квітня – зустріч, присвячена 75-річчю художниці Надії Падурської


Фон

 

27 квітня – зустріч, присвячена 75-річчю художниці Надії Падурської

27 квітня о 16.30 у відділі мистецтв відбудеться зустріч, присвячена 75-річчю від дня народження художниці Надії Падурської.

Народна художниця Надія Падурська набула високої майстерності самотужки, завдяки своїй фантастичній працьовитості і непересічності художнього бачення. Її мистецьке мислення увібрало в себе образи, закладені в ментальності українців. Її ім’я добре відоме на Кіровоградщині.

Обласна бібліотека ім.Д.І.Чижевського зберігає оригінальні роботи майстрині, які і будуть презентовані на зустрічі.

Запрошуємо на захід, що відбудеться у відділі мистецтв обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Д.І.Чижевського за адресою: м.Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

Вхід – вільний.

Довідка: Надія Падурська народилась 26 квітня 1943 року в м. Помічна, закінчила загальноосвітню школу, працювала художником-оформлювачем в міському кінотеатрі. Навчалася в Московському заочному університеті народного мистецтва. У 80-х роках стала відомою в колах шанувальників живопису і художників, брала участь у загальних виставках, експонувала і персональні виставки — в Добровеличківці, Кіровограді, Києві. У 1987 році нагороджена медаллю за участь у Всесоюзному фестивалі народної творчості. У 1991 році Л.П.Ніколаєвська і Л.В.Верещагіна зняли фільм „Храм Добра Надії Падурської”.

Автобіографія та виставка за посиланням:http://library.kr.ua/exibit/padurska/








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

27 квітня – зустріч, присвячена 75-річчю художниці Надії Падурської
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054