ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Презентація каталогу та виставки української художниці


Фон

 

Презентація каталогу та виставки української художниці

2 травня у відділі мистецтв відбулась презентація каталогу та виставки чудової української художниці Надії Падурської. Шлях майстра, особливості становлення художнього стилю, труднощі та перемоги – все це стало темою презентації нарешті визнаного народного майстра.

Надія Іванівна є давнім другом відділу мистецтв. Разом з нею колектив відділу пройшов частину її нелегкого життя. Як міг підтримував, допомагав. Результатом такої опіки став вихід у 2015 році альбому - каталогу «Надя Падурська. Любов до життя» (поліграфічно – видавничий центр ТОВ «Імекс -ЛТД»). Під час презентації курсанти студії «Муза» мали можливість в телефонному режимі поспілкуватися з художницею.

Довідка:

Надія Падурська народилась 26 квітня 1943 року в м. Помічна Добровеличківського району Кіровоградської області, закінчила загальноосвітню школу, працювала художником – оформлювачем у міському кінотеатрі. Навчалась в Московському заочному університеті народного мистецтва. У 80- х роках стала відомою в колах шанувальників живопису і художників. У 1987 році нагороджена медаллю за участь у Всесоюзному фестивалі народної творчості. У 1991 році Л.П. Ніколаєвська і Л.В.Верещагін зняли фільм «Храм Добра Надії Падурської». З 2008 року художниця мешкає у Власівському пансіонаті для ветеранів війни і праці.

У 2015 році – персональна виставка Н.Падурської в Кіровоградському обласному художньому музеї, на якій було представлено більше 80 робіт.

У 2018 році, до 75-ти річчя української художниці, в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрилася друга персональна виставка робіт Надії Падурської. В експозиції виставки представлено 56 творів, створених художницею за останні кілька років. Усі роботи – із фондів Кіровоградського обласного художнього музею.

Олена Тітовська,
бібліотекар відділу мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Презентація каталогу та виставки української художниці
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054