ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон В обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського відбулася презентація «Книги пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та недоторканність України»


Фон

 

В обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського відбулася презентація «Книги пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України,
які загинули, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та недоторканність України»

 

11 квітня у відділі обслуговування користувачів обласної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського відбулася презентація «Книги пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та недоторканність України (Книга ІІ: Запорізька область, Івано-Франківська область, м. Київ, Київська область, Кіровоградська область, Автономна Республіка Крим, Луганська область, Львівська область)».

За словами заступника директора Національного військово-історичного музею України Андрія Іллєнка, музей підтримав ініціативу Міністерства оборони України з метою збереження пам’яті про військовослужбовців, які загинули під час проведення антитерористичної операції на сході нашої держави впродовж 2014-2017 років. До «Книги» увійшли короткі біографії та фото 143 загиблих військовослужбовців з Кіровоградської області. Книга видана накладом 1000 примірників і дарується родинам загиблих (в продажу видання немає). На презентації книги, що надійшли від Національного військо-історичного музею України, були передані керівнику ГО «Єдина родина Кропивниччини», вдові учасника АТО Олені Степанок для передачі родинам загиблих військовослужбовців.

Питанням забезпечення належного соціального захисту військовослужбовців і поранених учасників АТО, членів їх сімей, сімей загиблих учасників АТО; вшануванню пам’яті загиблих військовослужбовців приділяє увагу обласна влада. Зокрема, на це спрямована «Обласна комплексна програма соціальної підтримки учасників антитерористичної операції і членів їх сімей, сімей загиблих учасників АТО та вшанування пам’яті загиблих на 2014-2020 роки». Перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко, Представник Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції у Кіровоградській області Людмила Гуріна говорили про підтримку військовослужбовців, які повернулися з антитерористичної операції, а також важливість пам’яті про тих воїнів, хто загинув, захищаючи незалежність нашої Батьківщини.

Щемливими нотами лилася пісня у виконанні Володимира Бурка, Павла Золотарьова, про тих, кого нема серед живих, і про тих, хто в цей час виборює перемогу на сході нашої держави. Школяр Денис Бирзул, учень НВО №31, прочитав власний вірш про захисників України.

Ми всі сподіваємося, що дуже скоро війна на Сході закінчиться, а потреба в написанні книг буде пов’язана лише з гарними моментами нашого життя. Двері нашої бібліотеки завжди відчинені для всіх охочих долучитися до книг.

Видання «Книги пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та недоторканність України» було подароване до фондів обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського і через деякий час усі бажаючі можуть переглянути Книгу.

Світлана Приймак,
завідуюча відділом
соціокультурної діяльності








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

В обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського відбулася презентація «Книги пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та недоторканність України»
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054