ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Презентація відкритого книжкового перегляду «Пасхальна пісня в небі лине…» (до Свята Пасхи) у відділі абонемента


Фон

 

Презентація відкритого книжкового перегляду
«Пасхальна пісня в небі лине…» (до Свята Пасхи)
у відділі абонемента

Для українців Великдень – це не тільки різнокольорові писанки і смачна паска. Це особливе свято, коли слідують традиціям і вірять у диво. Існує безліч повір’їв і застережень на Великдень. Дотримуючись їх, усе бажане здійснюється…

4 квітня у відділі абонемента обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського відбулася презентація відкритого книжкового перегляду «Пасхальна пісня в небі лине…» та майстер-клас «Квітень, багатий на квіти» з виготовлення поробок із серветок.

На захід були запрошені підопічні Територіального центру соціального обслуговування населення.

З книг Олекси Воропая «Звичаї нашого народу» та Братів Капранових «Веселих свят» присутні дізналися про найбільше християнське свято Великдень. Також про те, що його відзначають у перший повний місяць після весняного рівнодення. А книга «Я громадянин України» ще й розповідає про те, що наступний день після Великодня називається Поливальним понеділком. Хлопці та дівчата, в цей день, намагаються облити один одного водою, сміючись та жартуючи. Цей обряд символізує очищення.

Представлені на відкритому книжковому перегляді інші видання допоможуть у підготовці до Великодня та розкажуть про Великий семитижневий піст; Чистий четвер; Страсну п’ятницю, Воскресіння Христове, традиції христування, Великодні вірування і застереження, їстівні символи Великодня.

З книги Лідії Артюх «Звичаї українців у народному календарі» гості дізналися, що Великдень – свято, яке в християнському календарі не має визначеної дати. Його відзначають щороку в Світлу Неділю навесні, вираховуючи за місячним і сонячним календарем. А ще довідалися про давню українську традицію освячення страв у церкві і рецепти традиційних великодніх страв та пасок.

А для того, щоб дізнатися про секрети приготування пасок за різними рецептами, бібліотекарі ознайомили гостей з книгою «Українська стародавня кухня».

Нікого не залишив байдужим щемливий вірш про свято Пасхи Світлани Ніколаєвської, який вона продекламувала особисто.

Завершився захід майстер-класом «Квітень, багатий на квіти» з виготовлення квітів із серветок.

Ольга Шпаченко,
бібліотекар відділу абонемента








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Презентація відкритого книжкового перегляду «Пасхальна пісня в небі лине…» (до Свята Пасхи) у відділі абонемента
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054