ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Зустріч «Доки пам’ятаємо, живемо!»


Фон

 

Зустріч «Доки пам’ятаємо, живемо!»

(до Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні)

 

10 травня 2018 року у відділі абонемента обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського відбулася зустріч «Доки пам’ятаємо, живемо!», присвячена Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. На зустріч були запрошені діти війни – підопічні Територіального центру соціального обслуговування Подільського району м. Кропивницький.

Під час заходу бібліотекарі ознайомили гостей з трагічними подіями часів Великої Вітчизняної війни на Кіровоградщині. В рамках зустрічі було презентовано відкритий книжковий перегляд «Війні немає забуття».

Є така приказка: «Історія – дитя часу». З роками змінюються і погляди на вікопомні події. Розсекречені дані архівів, надруковані спогади тих, хто колись боявся відверто розповісти про ті часи, ми дізнаємось багато нового. Інколи це зовсім змінює наші погляди на ту далеку вже війну. Місцеві історики і краєзнавці, колишні воїни додали багато нових фактів про оборону нашого міста, життя в окупації, визволення від фашистів. В 1941-му році українці тільки приходили до тями після голодомору, репресій 1937-1938 років, фінської війни. Вони виростили багатий урожай, будували житло та заводи, відкривали нові бібліотеки і школи. Вважалось, що як і буде війна – то обійдеться малою кров’ю і на території ворога. Проте… Воювали, гинули і зникали безвісті мільйони людей. Для завойовників Україна стала територією наживи. Як протидіяли ворогу наші земляки, які нові факти про знаменитих кіровоградців стали відомі, дізнаємось з презентованих книг. Що писали про визволення нашого міста Анатолій Дімаров, Олесь Гончар і маловідомі, але героїчні бійці, знати корисно, особливо тепер. 150 тисяч полеглих у січні 44-го на Кіровоградщині заслуговують на історичну правду.

Про ці та інші цікаві факти в Україні та нашому місті в ті полум’яні роки дізналися гості заходу. Закінчилася зустріч виступом-спогадом про війну учасниці заходу Зінаїди Криниці.

Ольга Нестеркова,
бібліотекар I-ї категорії
відділу абонемента








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Зустріч «Доки пам’ятаємо, живемо!»
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054