ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Ваш світлий Подвиг незабутній


Фон

 

Ваш світлий Подвиг незабутній

 

8 травня Україна разом з країнами Європи та світом вшановує пам’ять усіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років, що офіційно оголошене Днем пам’яті та примирення.

9 травня відзначається державне свято – День Перемоги над нацизмом в Європі.

Символом відзначення Дня пам’яті та примирення, а також Дня Перемоги є червоний мак – квітка, що уособлює кров, пролиту на полях боїв, та пам’ять про тих, чиє життя забрала війна.

З метою вшанування подвигу українського народу в Другій світовій війні 3 травня у відділі обслуговування користувачів відбулась презентація книжкової виставки “Ваш світлий Подвиг незабутній”, присвячена Дню пам’яті та примирення та Дню Перемоги над нацизмом в Європі.

З експонованих на виставці книг учнівська молодь дізналась про важкі часи війни, незабутній подвиг солдат, які ціною свого життя врятували світ від фашизму, про нелегке життя в тилу ворога.

Не залишила байдужими присутніх книга “Україна в роки Другої світової війни: спроба нового концептуального погляду”, яка розкриває суперечливі сторінки історії України періоду Другої світової війни.

У книзі “Україна у Великій війні 1939-1945” учасників заходу зацікавили матеріали про причини, перебіг і наслідки однієї з найбільших і найтрагічніших сторінок в історії українського народу ХХ століття. Вони також дізнались про організацію самооборони та буденне життя під окупаційним режимом.

Тож метою заходу було підвищити рівень свідомості молоді, формувати позицію громадянина, спонукати до роздумів про обов'язок берегти та захищати незалежність нашої держави.

Наталія Гризоглазова,
провідний бібліотекар
відділу обслуговування
користувачів








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Ваш світлий Подвиг незабутній
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054