ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Щира подяка за щедрий дарунок


Фон

 

Щира подяка за щедрий дарунок

 

Місцева талановита поетеса, журналіст, член обласної організації Національної спілки журналістів України, обласного літоб’єднання «Степ», обласної організації Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України», автор 5 поетичних збірок Людмила Павлівна Ніколаєвська подарувала із своєї унікальної колекції обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.Чижевського цінний з точки зору краєзнавства ресурс – близько 70 записів сюжетів зі свого майже 15-ти річного телевізійного проекту «Камертон душі», який вона започаткувала ще в 1990-і роки. На цю передачу тоді з нетерпінням чекали сотні телеглядачів, для них вона була однією з улюблених.

Кожен сюжет фільму – це інтерв’ю високопрофесійного журналіста Людмили Ніколаєвської з талановитими і неординарними особистостями нашого краю. Проект цінний тим, що в ньому представлені люди різного віку, різних професій і уподобань, які є цінним скарбом Кіровоградщини і сьогодні, хоча, на жаль, деякі з них відійшли за межі земного буття.

Лише короткий їх перелік: серед відомих літераторів - В.Погрібний, В.Ганоцький, А.Корінь, О.Полевіна, А.Куманський, Л.Баранова, В.Кондратенко, К.Горчар, І.Горовий та інші; художники: А.Ліпатов, М.Надєждін, С.Шаповалов, Л.Кир’янова, В.Вієвський, Л.Бондар, О.Логвинюк; режисер В.Мощинський, краєзнавець В.Смотренко, скульптор О.Синенко, фотохудожник Т.Антоненко, співачки І.Цегельна та Н.Тютріна, заслужений лікар України Г.Шандра, ветеран обласної організації Товариства Червоного Хреста, медсестра В.Зубенко, видатний педагог І.Г.Ткаченко та багато інших.

Низку сюжетів Людмила Павлівна зробила до роковин Перемоги у Другій світовій війні про ветеранів: П.Майданюка, І.Бариша, І.Артеменка, про солдатських вдів…

Багато років Людмила Ніколаєвська працювала старшим редактором Кіровоградської обласної телерадіокомпанії.

Неодноразово її фільми з проекту «Камертон душі» транслювалися на каналах українського телебачення, за що в 2010р.вона отримала нагороду «Золота медаль української журналістики».

Людмила Павлівна надала бібліотеці фільми у касетному записі, тому, за відсутності відповідної техніки, на сьогодні їх неможливо переглянути. Тож для того, щоб цими матеріалами можна було скористатися і в подальшому, велику роботу провів головний інженер відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів ОУНБ ім.Д.Чижевського Олег Волохін, він оцифрував і розмістив фільми у мережі Інтернет на каналі бібліотеки Youtube.

Колектив бібліотеки щиро дякує Людмилі Павлівні за щедрий
дарунок та бажає їй фізичної і творчої енергії на заслуженому відпочинку.








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Щира подяка за щедрий дарунок
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054