ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Міжнародний день рідної мови у відділі обслуговування користувачів


Фон

 

Міжнародний день рідної мови у відділі обслуговування користувачів

 

21 лютого ми святкуємо Міжнародний день рідної мови. Цю дату визначено на 30-ій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в жовтні 1999 року, яка наголосила на важливій ролі мови в розвитку освіти, культури, для консолідації суспільства, формування нації і зміцнення держави. В Україні це свято існує з 2002 року.

Напередодні, 20 лютого, у відділі обслуговування користувачів для школярів відбувся комплексний захід до Міжнародного дня рідної мови: мовознавча вікторина «Слово до слова складається мова» та презентація книжкової виставки «Українська мова - символ державності».

Учні в ігровій формі весело змагалися в знаннях про рідну українську мову. Презентація книжкової виставки відкрила для вчителів та учнів цікавий світ книг про історію рідної мови та її значення в творенні національної держави. До уваги учасників заходу були представлені видання : О. Микитюк «Культура мовлення», Л. Масенко «Мова і суспільство: постколоніальний вимір», М. Мозер «Причинки до історії української мови», М. Зайко «Український лексикон. Естетичні, мистецькі, лінгвістичні таблиці співзвучних слів», М. Стахів «Український комунікативний етикет», О. Сербенська «Актуальне інтерв’ю з мовознавцем» та інші актуальні книги.

Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку, виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб – МОВА.

Саме ми, заради прийдешніх поколінь, повинні зберігати і шанувати мову, як це робили наші славні предки. Тож, як писав Максим Рильський: «...Як парость виноградної лози плекайте мову...». Любімо свою рідну мову, тому що з нею - наше майбутнє і майбутнє України!

Лариса Яворська,
провідний бібліотекар відділу обслуговування користувачів








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Міжнародний день рідної мови у відділі обслуговування користувачів
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054