ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Літературна зустріч «Всім серцем любіть Україну»


Фон

 

Літературна зустріч «Всім серцем любіть Україну»

(до 120-річчя від дня народження Володимира Сосюри)

 

5 лютого о 10:00 в учбово-виробничому підприємства УТОС відбулася літературна зустріч «Всім серцем любіть Україну», до 120-річчя від дня народження Володимира Сосюри.

Бібліотекарі відділу абонемента обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського ознайомили членів УТОСу з біографією видатного українського поета, який не лише оспівував рідну Україну, але й боровся за її волю і розквіт. Володимира Сосюру у 1948 році було відзначено найвищою на той час нагородою - «Сталінською премією». Коли згадуєш його ім’я, відразу постає в уяві «білопінне цвітіння садів», «солодкий дух акацій», «васильки у полі» і вся наша вишнева, сонячно усміхнена Україна.

«Як не любить той край, де вперше ти побачив
Солодкий дивний світ, що ми звемо життям,
Де вперше став ходить і квіткою неначе
В його теплі зростав і усміхавсь квіткам!»

Провідною лінією у творчості Володимира Сосюри проходить любов до рідної України.

«Любіть Україну,як сонце, любіть,
Як вітер,і трави,і води,
В годину щасливу і в радісну мить,
Любіть у годину негоди!..»

Характерною рисою поезії В.Сосюри є спроба заглянути у завтрашній день, полетіти до нього на крилах мрій. І віра в те, що найкраще майбутнє буде квітучим і світлим. Ніжна, тонка, щира й задушевна поезія великого українського поета торкнулася кожного серця.

На літературній зустрічі прозвучала лірична поезія як то – «Так ніхто не кохав», «Люблю», «Рвав восени я шипшину…», «Сніжинки» тощо, яку читали бібліотекарі відділу абонемента.

Захід проходив в рамках роботи спеціалізованого майданчика «ІнтерСвіт» для людей з вадами зору. Запрошені за зустріч УТОСівці змогли торкнутися серцем до великої поезії українського майстра слова та отримати насолоду від його віршів.

Ірина Александрова,
головний бібліотекар відділу абонемента








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Літературна зустріч «Всім серцем любіть Україну»
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054