ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон “В нашім серці Україна”


Фон

 

“В нашім серці Україна”
(До Дня Героїв Небесної Сотні)

"Знаєте, чому Майдан вистояв? Тому, що після
пострілів і вибухів замість того, щоб тікати,
поранених відтягали й усі робили крок уперед,
вигукуючи: “Стоїмо! Стоїмо!” Під кулями, під
гранатами. Стоїмо! Стоїмо!"


Вікторія Арбузова-Пауел

 

З нагоди дня пам’яті Героїв Небесної Сотні та з метою вшанування полеглих за майбутнє України 22 лютого 2018 року у відділі обслуговування користувачів для учнівської молоді відбулась презентація книжкової виставки “ В нашім серці Україна”. На експозиції представлені книги, матеріали з періодичних видань та фотодокументи, що висвітлюють українську мрію про єдність, свободу і незалежність. Особливу увагу молоді привернули такі видання:

Соня Кошкіна «Майдан. Нерозказана історія» - книга, на написання якої автора надихнули події в Україні в 2013-2014 р.р. - Революція Гідності. Незважаючи на те, що в книзі багато вже відомих фактів, її текст переповнений ексклюзивом, вміщеним у свідоцтва основних учасників подій «з обох боків барикад». Завдяки цьому текст захоплює, тримає в напрузі до останньої сторінки, як справжній детектив.

Книга-калейдоскоп «Майдан. (Р)еволюція Духу» Антіна Мухарського – це відверті й критичні погляди на Українську революцію 2013-2014 рр. Публічні інтелектуали, громадські діячі, філософи, історики, письменники, герої й очевидці революційних днів української історії в щоденниках, есе й ексклюзивних інтерв'ю розповіли про темний і світлий бік Майдану, версії причин і наслідків, таємничих збігів у подіях листопада 2013-лютого 2014 року.

Записи молодого етнолога та антрополога Юлії Орлової «111 днів Майдану: нотатки киянки», яка рівно 111 днів пробула на Майдані в Києві. Книга є польовим дослідженням національного характеру під час найвищого протестного прояву українців. Дане видання складається з ФБ-постів, які Юлія Орлова викладала після кожного свого майданного дня. Але її унікальність не лише в цьому, адже незчисленна кількість майданівців ділилися своїми враженнями на сторінках фейсбуку.

«Небесна сотня» - це книга-реквієм. Книга-посвята тим учасникам Революції гідності, які віддали найцінніше - своє життя. Герої цієї книги - звичайні люди з різних куточків нашої держави. Вони дуже різні - заробітчани, науковці, підприємці, вчителі… Якби не Майдан, вони б ніколи не зустрілися. Це він об’єднав їх, зробив побратимами та «воїнами світла».

Гортаючи сторінки книг, молоді люди усвідомили, якою ціною було виборено свободу України. І тепер для нас стало святим обов’язком шанобливе ставлення до Героїв Небесної Сотні, воїнів, загиблих у боротьбі за цілісність України та її щасливе майбутнє..

Наталія Гризоглазова,
провідний бібліотекар відділу обслуговування користувачів








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

“В нашім серці Україна”
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054