ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Презентація дисертації “Наукове обґрунтування та розроблення заходів основного обробітку ґрунту в зональних системах землеробства Правобережного Степу України”


Фон

 

Презентація дисертації “Наукове обґрунтування та розроблення заходів
основного обробітку ґрунту в зональних системах землеробства
Правобережного Степу України”

 

23 жовтня 2018 року в Орхуському центрі екологічної інформації обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського відбулася презентація дисертації на здобуття наукового ступеня доктора сільськогосподарських наук “Наукове обґрунтування та розроблення заходів основного обробітку ґрунту в зональних системах землеробства Правобережного Степу України”. Наукову працю презентував автор - Микола Іванович Черячукін, нині доктор сільськогосподарських наук.

Розвиток України як аграрної держави вимагає не тільки економічної підтримки, а й міцного наукового підґрунтя. І складовою цього підґрунтя може стати дисертація Миколи Черячукіна, яка охоплює широке коло питань стосовно методів та заходів основного обробітку ґрунту і, що найцінніше, спирається на результати польових досліджень та 35-річної наукової роботи.

На сьогодні перевага надається короткотривалим дослідам, які одразу видають результат і мало дослідників та науковців виявляють бажання витрачати десятки років на ретельні та систематичні лабораторно-наукові дослідження. Щороку великі інвестиції вкладаються у розвиток галузей сільського господарства, яке знову повертається до сівозмін та відбувається концентрація господарств та великотоварного виробництва. Результати і висновки, які висвітлені в дисертації, стосовно залежності щільності і родючості ґрунтів від систем обробітку та внесення мінеральних та органічних добрив, мають зацікавити господарів великих сільськогосподарських підприємств, оскільки дають відповідь на питання, як при мінімальних затратах і економії грошових, трудових ресурсів зберегти ґрунти і підвищити врожайність.

На презентації були присутні науковці, викладачі та студенти вузів, їх зацікавила наукова праця Миколи Черячукіна, оскільки є перспектива застосовувати розроблені авторські методики проведення польових і лабораторних досліджень у навчально-дослідницькій діяльності студентів, під час вивчення дисциплін сільськогосподарського спрямування.

Юлія Олейніченко, бібліотекар І категорії відділу документів
з економічних, технічних та природничих наук








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Презентація дисертації “Наукове обґрунтування та розроблення заходів основного обробітку ґрунту в зональних системах землеробства Правобережного Степу України”
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054