ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Свято бібліотеки – неповторне свято!


Фон

 

Свято бібліотеки – неповторне свято!

30 вересня 2018 року відзначалася 20-та річниця встановлення Всеукраїнського дня бібліотек. Протягом святкового тижня понад півтисячі кропивничан та гостей міста відвідали чимало цікавих інтерактивних заходів, виставок, презентацій, майстер-класів, взяли участь у оглядових екскурсіях-ознайомленнях з відділами, з новітніми ресурсами та інформаційними послугами Бібліотеки.

25 вересня у відділі абонемента протягом дня усі бажаючі долучилися до акції «Книжкові піжмурки». Бібліотекарі пропонували впізнати за кількома цитатами автора та назву книги, щільно загорненої в папір. Серед «упізнаваних» були представлені як класичні та сучасні твори українських та зарубіжних письменників, так і всім відомі дитячі казки. Бібліотекарі Інтернет-центру спільно з фахівцями відділу рідкісних і цінних видань продемонстрували усім бажаючим інформаційний дует виставка «Рідкісні видання в сучасному вигляді» (книжковий оригінал + електронна копія на е-читанці). Відвідувачі заходу могли побачити власноруч раритети фондів нашої бібліотеки і разом з тим знайти оцифровані видання в електронних читанках. Родзинкою вівторка стало відкриття виставки «Світ захоплень бібліотекарів Кіровоградщини» у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук. На виставці представлено понад 200 робіт, виконаних в різних техніках декоративно-ужиткового мистецтва, олійні картини, колекції, збірки поезій тощо. Бібліотекарі – майстрині презентували свої роботи та розповідали цікаві історії про своє хобі.

27 вересня був особливо наповнений відкриттями, презентаціями та зустрічами. Протягом дня у холі І поверху працював відкритий перегляд. З книжковими новинками 2018 року знайомилися і студенти місцевих вузів, які завітали на оглядові екскурсії, і люди літнього віку, і батьки з дітьми. Для них бібліотекарі влаштували «Літературну риболовлю», ця гра викликає незмінне захоплення усіх відвідувачів.

З 27 вересня і протягом трьох днів бібліотекарі відділу мистецтв спільно з «АртхаусКлубом» демонстрували Колекцію Oscar Shorts-2018. Кінолюбителі мали змогу переглянути найкращі короткометражні фільми року за версією Американської кіноакадемії.

А ще протягом тижня були проведені інтерактивне заняття «Бо ти на землі – людина (до 100-річчя від дня народження В.Сухомлинського)» (відділ обслуговування користувачів), майстер-клас «Акварель вовною» від Світлани Баркової (відділ краєзнавства), Web-бесіду «Біокібернетика Миколи Амосова» (Інтернет-центр), «Серенади і балади: тематичні ресурси відділу мистецтв» (відділ мистецтв), бібліотечний урок «Електронний каталог» (інформаційно-бібліографічний відділ). А також численні екскурсії, майстер-класи та багато інших цікавих заходів.

У неділю, 30 вересня у відділі мистецтв відбулася презентація книг літературознавця, педагога, письменниці, поетеси, дослідниці творчості А.Тарковського, а також доброго давнього друга бібліотеки Маргарити Черненко «Об Арсении Тарковском», «Семь голосов любви» та «Зеленая карпатская тетрадь. Сентиментальные истории». На творчу зустріч завітали чимало кропивничан, які насолоджувалися глибинним змістом філософської лірики Маргарити Марківни.

Протягом святкового тижня у відділах працювали виставки нових надходжень, а також тематичні книжкові виставки «Словник-всесвіт в алфавітному порядку» (відділ з економічних, технічних та природничих наук), «Бібліотека – студенту-медику» (відділ документів з питань медицини та охорони здоров’я), «Бо ти на землі – людина (до 100-річчя від дня народження В.Сухомлинського)» (відділ обслуговування користувачів), «Мода на володіння іноземними мовами не минає ніколи» (відділ документів іноземними мовами), «Слова, слова, слова… (інформаційно-бібліографічний відділ) та багато інших.

2 жовтня 2018 року відбувся обласний Форум бібліотекарів Кіровоградщини, головними організаторами якого виступили департамент культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації, обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського, обласна бібліотека для юнацтва ім. Є.Ф.Маланюка, обласна бібліотека для дітей ім. Т.Г.Шевченка.

Вітали зі Всеукраїнським Днем бібліотек і нагороджували бібліотекарів почесними відзнаками обласної державної адміністрації та обласної ради перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Петрович Коваленко, голова обласної ради Олександр Анатолійович Чорноіваненко, директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації Валентина Григорівна Животовська, голова обласного комітету профспілки працівників культури Зоя Миколаївна Кадук. Нагороди і подяки отримали переможці творчих конкурсів, які у 2018 році проводилися обласними бібліотеками.
Нові видання сучасної української літератури, які були визнані кращими в номінаціях міжнародної літературної премії «Крилатий Лев», представив письменник, член Національної спілки письменників України, заслужений діяч мистецтв України Олесь Дяк, а свою нещодавно видану книгу «Прокатай мене на мотоциклі» - письменниця, дипломант багатьох літературних премій Елеонора Бельська.

Під час Форуму відбулася міні-презентація новоствореного відділу ОУНБ – відділу документів з питань медицини та охорони здоров’я.

Подарунком учасникам Форуму стала чудова концертна програма музичної школи №1 ім. Генріха Нейгауза, Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л. Кропивницького.

Тиждень відкритих дверей пройшов гамірно й багатолюдно, ми щиро вдячні тим, хто прийшов нас привітати, і запрошуємо всіх до гостинних залів обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Дмитра Чижевського.

Світлана Приймак,
завідуюча відділом соціокультурної діяльності.








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Свято бібліотеки – неповторне свято!
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054