ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Вечір пам'яті поета Ігоря Тарасенка


Фон

 

Вечір пам'яті поета Ігоря Тарасенка

21 квітня о 13.00 у відділі мистецтв обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Чижевського відбудеться творчо-меморіальний вечір «Космос поета Ігоря Тарасенка».

Це один із найяскравіших і найскладніших поетів сучасної української літератури. Постмодерніст, що геніально просто, а тому – природньо, застосовує метаметафору, фабуляцію, нелінійну оповідь та в повному обсязі інструментарій магічного реалізму в традиційному звучанні народної думи.

У 1993 році став переможцем Міжнародного літературного конкурсу «Гранослов», за рік побачила світ перша його поетична збірка «Засвоєння уроку» (Київ, «Український письменник», 1994).

Незважаючи на те, що Ігор Тарасенко стояв біля витоків створення Кіровоградського обласного відділення Асоціації українських письменників, його творчість майже невідома серед земляків. Втім, її дуже високо оцінили Ігор Римарук, Тарас Федюк та перший редактор Тарасенка Василь Герасим’юк, який написав передмову до збірки поезій «Але», що вже давно чекає на свого видавця.

Запрошуємо на захід, який відбудеться у відділі мистецтв ОУНБ ім.Д.Чижевського за адресою: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

Вхід - вільний.

Довідка:

Тарасенко Ігор Георгійович народився 11 лютого 1960 року в Малій Висці. Після закінчення середньої школи № 3 і невдачі при вступі до Київського політехнічного інституту навчався в ПТУ в Олександрії. Друкувався в часописі «Степ», обласних газетах «Молодий комунар», «Вечірня газета», районній – «Маловисківські вісті».








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Вечір пам'яті поета Ігоря Тарасенка
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054