ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Технічні культури: значення та місце в АПК


Фон

 

Технічні культури: значення та місце в АПК

 

З 17 травня 2018 року відділ документів з економічних, технічних та природничих наук запрошує переглянути книжкову виставку «Технічні культури: значення та місце в АПК».

Складовою частиною рослинництва є виробництво технічних культур. Технічні культури вирощують заради одержання сировини для виробництва різноманітних продовольчих і промислових товарів. Найбільше значення мають цукрові буряки, цукрова тростина; олійні - соняшник, олива, арахіс, плоди олійної пальми, рапс, волокнисті - бавовна, льон та ін. Важливу роль відіграють також культури, з яких виготовляють тонізуючі речовини, особливо чай, кава, какао, прянощі - перець чорний та червоний, гвоздичне дерево, мускатник, лікарські, ефірно-олійні рослини. Однак не варто думати, що технічні культури вирощують лише для того, щоб задовольнити потреби людини в їжі, одязі тощо. Багато технічних рослин служать і для естетичної насолоди - взяти хоча б соняшник, який багато флористів використовують для створення прекрасних композицій.

Систематика технічних культур, характеристика морфологічних та біологічних особливостей, сучасні технології вирощування та багато інших питань цікаво висвітлені в літературі, представленій на виставці.

Запрошуємо всіх бажаючих до перегляду. Виставка працює протягом місяця.








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Технічні культури: значення та місце в АПК
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054