ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Уява, або як розвивати творчу особистість?


Фон

 

Уява, або як розвивати творчу особистість?

 

Уява значно важливіша за знання.
Знання обмежене.
Уява ж охоплює весь світ
(Альберт Ейнштейн)

Нещодавно на полиці відділу мистецтв оселилась книга Барб-Ґалль Франсуаза «Як розмовляти з дітьми про мистецтво ХХ ст.». Переклад українською Софії Рябчук.

Книга знайомить з творчістю сучасних художників. Для цього авторка радить забути про всі упередження та ярлики, відкинути непевність - і довіритися художникам та перейнятися кожним, навіть найхимернішим, твором; вчить дивитися, бачити і… просто насолоджуватися.

Тож учнів шкіл нашого міста ми запросили на арт-заходи, спрямовані саме на розвиток творчих здібностей. В програмі: бесіда за книгою про сприйняття образотворчого мистецтва, екскурсія виставкою дитячих робіт «Чудернацькі тваринки. Малюємо небилиці» (керівник Ірина Зантарія, ст. викладач кафедри дизайну Кіровоградського інституту «Приватний вищий навчальний заклад «Університет сучасних знань»), перегляд мультфільмів за мотивами українського живопису художниці Марії Приймаченко та майстер-клас «Острів чудернацьких тваринок».

Щоденний світ дітей – це світ образів. Головне - ніяких обмежень, адже уява дійсно не знає неможливого! Саме вона відправна точка. За годинку у нас народжувалися чудернацькі тваринки, чудо - острови та неймовірно цікаві історії.

Тож, якщо ваша дитина надмірно фантазує, фантазуйте разом з нею, займайтеся творчістю, відкривайте свої таємниці, діліться з іншими своїми почуттями та емоціями!

Олена Тітовська,
бібліотекар відділу мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Уява, або як розвивати творчу особистість?
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054