ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Круглий стіл “100-річчя Конституції УНР


Фон

 

Круглий стіл “100-річчя Конституції УНР

27 квітня у відділі обслуговування користувачів, в рамках заходів з відзначення 100-річчя Української Революції 1917-1921рр., відбувся круглий стіл, присвячений 100-річчю Конституції УНР.

В засіданні круглого столу взяли участь викладачі Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка: І.А. Вівсяна - доцент кафедри історії України, Л.Т. Рябовол - доцент кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права, О.В.Чорний - завідувач кафедри історії України, І.А. Козир - доцент, кандидат історичних наук кафедри історії України, І.А. Грінченко - доцент кафедри історії України, також студенти факультету історії та права.

На обговорення виносились питання: Конституційні традиції в Україні; Конституційна творчість доби Української революції; Умови прийняття Конституції УНР Українською Центральною Радою; Позитивні риси і недоліки Конституції УНР; Конституція незалежної України: історичний досвід і сучасність.

Учасники круглого столу дійшли висновку, що поява Конституції УНР стала закономірним підсумком розвитку політичного процесу в Україні, започаткованого в березні 1917 року; юридично оформила відродження української державності, дала політико-правовий поштовх у напрямку забезпечення стабілізації та консолідації суспільства.

Отже, ми ще раз пересвідчилися, що Конституція УНР і до сьогодні викликає інтерес в істориків, правознавців, політиків та активних громадян міста.

Галина Руденко,
бібліотекар відділу
обслуговування користувачів








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Круглий стіл “100-річчя Конституції УНР
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054