ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Зустріч до Міжнародного дня рідної мови


Фон

 

Зустріч до Міжнародного дня рідної мови

 

У відділі абонемента відбулася зустріч з нагоди Міжнародного дня рідної мови. Захід було проведено для підопічних Територіального центру соціального обслуговування населення.

Запрошеним бібліотекарі запропонували тематичну бесіду «А українською кажуть так…» та презентували книжкову виставку «Живеш в Україні – то знай її мову».

В бесіді розмова йшла про мову як найцінніший скарб, що зберігається в душі кожної людини, про те, що завдяки мові ми не тільки спілкуємося між собою, а також пізнаємо світ, висловлюємо власні емоції та почуття.

Були приведені цікаві факти про українську мову як одну з найбагатших, найпоширеніших і найкрасивіших мов у світі. Розповідь про те, яка літера в українському алфавіті є найбільш вживаною та коротке оповідання на цю ж літеру, викликала неабияку зацікавленість присутніх.

Як удосконалювати свою мову, робити її гарнішою, позбавитись суржику у мові і навчитись говорити точно, красиво та виразно - відповіді на ці питання дасть книга «Українська¬-легко!», яку створено, як кажуть її автори,з надією на те, що колись в Україні буде модно знати кілька мов, а говорити українською!

Присутнім було запропоновано невеличке опитування по цій книзі, під час якого вони змогли перевірити та вдосконалити свої знання, тренувались, як правильно ставити наголоси і позбувалися росіянізмів, суржика і кальок.

Також гості ознайомилися з новинками української та зарубіжної літератури, з найпопулярнішими сучасними авторами та їхніми книгами. До того ж усі ці твори користувачі бібліотеки мають змогу взяти у відділі абонемента на певний термін додому і насолодитись читанням.

Для прихильників історичних романів були представлені романи Василя Шкляра «Залишенець. Чорний Ворон», «Троща», «Чорне Сонце», «Маруся», Андрія Кокотюхи «Червоний», «Справа отамана Зеленого», «Біла ніч», а також серію ретродетективів цього ж автора, які є дуже популярними серед читачів. А роман Крістіни Бейкер Клайн «Сирітський потяг» нагадає про забуті сторінки історії Америки.

Романи Люко Дашвар «Покров», Світлани Талан «Помилка», «Когда ты рядом», «Не упыри», повість Марка Рудневича «Я з Небесної Сотні» розкриють перед читачами події сучасності та історичні події і розкажуть про найкращі людські якості, притаманні головним героям.

Не залишив байдужими прихильників детективів роман Сергія Бута «Листи з того світу», відзначений Міжнародним літературним конкурсом «Коронація слова». А історія, яка трапилась з головними героями роману Гійома Мюссо «Поклик янгола», не відпустить читача від книги до останньої сторінки.

Тим, хто полюбляє читати на різні теми і різні жанри представлені романи Мирослава Дочинця «Криничар», «Горянин», Міли Іванцової «Я тут живу» та «Вітражі», Ірен Роздобудько «Арсен», «Ліцей слухняних дружин». А також нові імена та цікаві твори Олени Печорної «Фортеця для серця», Ксенії Заставської «STECK. Мережива життя», Ольги Деркачової «Крамниця щастя», Артема Чапая «Тато в декреті», Олени Захарченко «Хутір», Юрія Кирика «Яблуневі квіти».

Прихильникам жанру сучасної української малої прози були представлені серії «П’ять зірок» та «Теплі історії…». В коротеньких оповіданнях цих збірок є і кохання, і зрада, і сміх, і сльози, і багато інших людських якостей та випадків, які підносить нам сучасний ритм життя.

Завершилася зустріч голосними читаннями оповідань Ірини Матвієнко «Десять кілограмів щастя» та Богдана Мельничука «Бо люблю…» зі збірки оповідань «Теплі родинні історії».

Лариса Бондар, Ольга Шпаченко,
бібліотекарі відділу абонемента








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Зустріч до Міжнародного дня рідної мови
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054