ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Кіно про права людини для майбутніх юристів


Фон

 

Кіно про права людини для майбутніх юристів

23 жовтня відбулася чергова зустріч DOCU/КЛУБу. Цього разу на перегляд та обговорення документального кіно про права людини завітали майбутні юристи — студентська молодь коледжу економіки та права ім. М. П. Сая.

Щоб було цікавіше, модераторки клубу запропонували гостям самим обирати теми фільмів. Зокрема цю аудиторію зацікавили місця несвободи, тож починали ми зі стрічки польського документаліста Яцека Блавута «Born Dead».

Головний герой фільму, Роберт Юрчиґа, майже всю свою юність провів у виправних закладах. У сюжеті – його історія роботи серед дітей з інвалідністю в рамках програми «Дует», ініційованою Краківською в’язницею та Будинком соціальної допомоги.

Зокрема, у фільмі також можна спостерігати побут в’язнів. У ході обговорення дійшли висновку про важливість належних умов утримання та їхній вплив на усвідомлення ув’язненими своєї провини і бажання змінити своє життя (хоча звучала думка, що це залежить і від менталітету). Цікавилися глядачі і глядачки майбутнім Роберта, якому на сьогодні виповнилося 38 років. Дехто із аудиторії сприйняв згоду Роберта на соціальні роботи тільки задля дострокового умовного звільнення і сумнівалися у його сумлінності та щирості. Та решта, мабуть, повірили чоловіку, оскільки лише 1% глядачів проголосував за те, що Роберт повернувся до злочинного життя (хто теж хоче дізнатися, приходьте із друзями на перегляд фільму).

Продовжили тему філософії прав людини і права на свободу переглядом стрічки «Металобрухт» українського режисера Дмитра Глухенького. Цей 12-хвилинний епізод став каталізатором емпатичних проявів майбутніх правозахисників і правозахисниць: безліч разів зал вибухав сміхом, настільки вмів головний герой Фенік викликати миттєву реакцію своїми репліками.

Юлія Ярова, бібліотекар І категорії
відділу обслуговування користувачів,
модератор кіноклубу медіа-просвіти про права людини Docudays UA








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Кіно про права людини для майбутніх юристів
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2018 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054