ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Година пам'яті “Час і досі не загоїв рани”


Фон

 

Година пам'яті “Час і досі не загоїв рани”

 

Ти – вічний біль, Афганістан,
Ти – наш неспокій.
І не злічить глибоких ран
В борні жорстокій.
І не злічить сліз матерів, дружин, дітей –
Не всі вернулися сини із тих ночей…

У зв'язку з 30-ю річницею виведення військ з Афганістану та зважаючи на історичну та соціальну важливість цієї дати для України та її громадян, 8 лютого 2019 року у відділі обслуговування користувачів була проведена година пам'яті “Час і досі не загоїв рани” з учнівською молоддю гімназії ім. Т. Г. Шевченка. Афганська кампанія залишила невиліковну рану в душах та серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків. За кожним воїном-афганцем – своя доля, свій життєвий подвиг, свій крок у безсмертя. У страхітливому полум’ї війни народжувались молоді солдати і командири, які з перших днів служби в Афганістані пізнали ціну життя.

Своїми спогадами про пережите серед гарячих пісків Афгану під час зустрічі поділився керівник Кіровоградської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Остащук Віктор Миколайович. Він розповів про ціну справжньої чоловічої дружби, ціну взаємовиручки і взаємопідтримки.

Віктор Миколайович наголосив, що усі свої знання ветерани повинні передавати молоді, виховувати в них дух мужності та нескореності, не стояти осторонь подій, що відбуваються в нашій країні, адже нас усіх об’єднує прагнення жити в мирній цивілізованій державі.

З хвилюванням переглянули присутні світлини на фото-презентації «Вже скільки років проминуло, а біль у серце б’є і б’є…» та під звуки метроному вшанували хвилиною мовчання усіх, хто відійшов у вічність. Молодь також зацікавила книжкова виставка “Афганістан болить в моїй душі”, підготовлена бібліотекарями відділу.

Афганська війна потребує глибокого осмислення. Тому нехай пам’ять вирішує: що було? як було? і чи правильно було? А для тих, хто воював в Афганістані, вона назавжди залишиться обпаленою юністю і спогадом про справжню чоловічу дружбу.

Ірина Перетятько,
провідний бібліотекар
відділу обслуговування користувачів








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Година пам'яті “Час і досі не загоїв рани”
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054