ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Презентація IV випуску альманаху «Інгульський Степ»


Фон

 

Презентація IV випуску альманаху «Інгульський Степ»

14 грудня о 15.00 у відділі краєзнавства відбудеться презентація IV випуску альманаху «Інгульський Степ». Це спецвипуск, який присвячений Херсонським Єпархіальним Відомостям.

Однією зі статей, які будуть розміщені в цьому випуску, є така: «До історії церковно-приходських шкіл на території краю: повіти Херсонський, Єлисаветградський та Олександрійський». Автор подає «Ведомость о состоящих при монастырях и приходских церквах Херсонской епархии училищах для обучения детей поселян и другого звания лиц за 1852 год», «Проект о местах учреждения училищ в селениях 1-го округа Херсонского поселения для обучения поселянских мальчиков только чтению, молитве и книг духовного содержания» (відомість 1859 р.), Відомість про школи, що діяли на території краю у 1861 році, Відомість про школи, які були відкриті у 1862 році, Відомість про школи, які діяли на території краю у 1865 році тощо.

Крім цього буде представлено видання „Чечеліївський монастир в документах і спогадах”. До цього видання входять архівні документи з історії заснування Чечеліївського жіночого монастиря Херсонської єпархії, становлення, закриття та подальші події довкола монастирського храму, включно до його зруйнування на початку 1930-х років, а також відповідні спогади та відомості про село Мала Чечеліївка (нині Велика Чечеліївка Новгородківського району Кіровоградської області), де на межі ХІХ-ХХ ст. існував монастир.

На зустріч запрошуємо краєзнавців, істориків, архівознавців, вчителів історії, студентів, учнів, усіх зацікавлених і небайдужих до минувшини Інгульського Степу, правобережного Запорожжя, Задніпровських поселень.

Захід відбудеться у відділі краєзнавства обласної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського за адресою: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

Вхід – вільний.








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Презентація IV випуску альманаху «Інгульський Степ»
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua