ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Відбулася презентація IV випуску альманаху «Інгульський Степ» та видання «Чечеліївський монастир в документах і спогадах»


Фон

 

Відбулася презентація IV випуску альманаху «Інгульський Степ»
та видання «Чечеліївський монастир в документах і спогадах»

14 грудня 2019 року у відділі краєзнавства обласної універсальної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського відбулася презентація IV випуску альманаху «Інгульський Степ» та видання «Чечеліївський монастир в документах і спогадах».

Альманах «Інгульський Степ» побачив світ у видавництві «Ярославів Вал» і має вже три випуски: 2016, 2017 та 2018 років. IV випуск присвячений сторіччю з часу припинення видання Херсонських єпархіальних відомостей, які залишаються одним із основних джерел при дослідженні історії краю. Ідея створення та наповнення цього спецвипуску належить відомому історику та архівознавцю А.В. Пивовару.

У книзі «Чечеліївський монастир в документах і спогадах» представлено наявні архівні документи з історії заснування Чечеліївського жіночого монастиря Херсонської єпархії, становлення, закриття та подальші події довкола монастирського храму, включно до його зруйнування на початку 1930-х років, а також відповідні спогади та відомості про село Мала Чечеліївка (нині Велика Чечеліївка Новгородківського району Кіровоградської області), де на межі ХІХ-ХХ ст. існував монастир. Упорядники видання: А.В. Пивовар, А.С. Гуменюк, Є.М. Гуменюк.

У презентації брали участь кандидат економічних наук, історик, видавець Владислав Сердюк (м. Київ); кандидат економічних наук, історик Анатолій Пивовар (м. Київ); письменник, журналіст, головний редактор журналу «Кур’єр Кривбасу» Григорій Гусейнов (Кривий Ріг); настоятель храму мц.Вікторії протоієрей Євген Гуменюк (смт Компаніївка); вчителька початкових класів Ольга Голованова (с. Злинка, Маловисківський р-н); завідувачка краєзнавчим відділом Олександрійського міського музейного центру Ольга Божко (м. Олександрія).

Тетяна Колечкіна,
заввідділом краєзнавства








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Відбулася презентація IV випуску альманаху «Інгульський Степ» та видання «Чечеліївський монастир в документах і спогадах»
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054