ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон “Про казки на Різдво, про Сковороду та новорічні вірші...” (літературні читання у відділі мистецтв)


Фон

 

“Про казки на Різдво, про Сковороду та новорічні вірші...”
(літературні читання у відділі мистецтв)

 

21 грудня 2019 року у відділі мистецтв відбулися літературні читання, присвячені новорічним та Різдвяним святам. Читання стали заключним акордом у низці заходів 2019 року спільного мистецького проекту “Арт блокпост”, організованого бібліотекою та громадською організацією «Мобільна волонтерська група» для учасників/учасниць АТО/ООС (керівник Наталія Салімова).

Протягом двох місяців учасники війни на сході України та члени їхніх родин відвідували майстер класи за участі відомих майстринь декоративно-ужиткового мистецтва Людмили Кривенко, Вікторії Пухинди, Олени Мединської, Тетяни Бондар, Лариси Гарбузенко, Світлани Висоцької та Ольги Краснопольської.

Заходи в рамках «Арт блокпосту» стали для захисників України та членів їхніх сімей своєрідною творчою реабілітацією, соціальною адаптацією та просто чудовим відпочинком у колі «своїх».

А літературні читання зібрали цілі родини. Модератор заходу - завідувачка відділу мистецтв Світлана Ушакова у діалозі з дітьми, цікавилася, які книжки вони читають, та запропонувала малечі полинути у дивовижний світ книги. Казку Сашка Лірника “Казка про старого козака, рудого чорта, чотири роги і козацький рід” у виконанні дідуся онучок Даринки та Аліси Федора Шепеля із захопленням прослухали і батьки, і діти. Співробітниця бібліотеки Ольга Сакара прочитала байку Григорія Сковороди “Ворона та Чиж”, а молода поетеса Марина Єрмолаєва читала власні вірші, присвячені Новому року та Різдвяним святам.

Другою частиною заходу стало театралізоване дійство за участі святого Миколая, який роздавав дітворі подарунки за прочитані вірші та двоє чортів, які розважали дітвору. Подарунки для малечі підготував обласний благодійний фонд інвалідів “Соломон” (голова правління Андрій Небесний).

Відділ мистецтв висловлює щиру подяку “Мобільній волонтерській групі” за плідну співпрацю та сподівається, що 2020 рік принесе нові зустрічі та спільні проєкти.

Катерина Лісняк,
відділ мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

“Про казки на Різдво, про Сковороду та новорічні вірші...” (літературні читання у відділі мистецтв)
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054