ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Відбувся Бібліофест на Великій Перспективній-2019


Фон

 

Відбувся Бібліофест на Великій Перспективній-2019

 

22 травня 2019 року у Кропивницькому, за багаторічною весняною традицією, на головній вулиці міста обласна бібліотека ім.Д.І.Чижевського провела Бібліотечний фестиваль, присвячений 120-річчю заснування бібліотеки і 125-річчю від дня народження вченого Дмитра Чижевського. Крім того, Бібліофестиваль проводився саме в День літнього святого Миколая і став справжнім сімейним святом. Хоча день видався дощовим, все ж це не завадило проведенню всіх запланованих заходів, адже під час зливи всі зручно розташувалися в затишному бібліотечному холі і святкування продовжилося. Бібліофестиваль відвідали близько трьохсот мешканців громади.

Перехожі захоплено переглядали книжкову виставку «Книги-рекордсмени». Всім було цікаво побачити та взяти до рук видання із фондів найбільшої книгозбірні області. Найбільше, найменше, найтовстіше видання; книгу, яка за допомогою грат та смугастого малюнку створює ілюзію руху; книги шрифтом Брайля та з найбільшим шрифтом… Кожен учасник заходу міг самостійно «відшукати книжковий рекорд», а саме: виміряти сантиметром довжину та ширину книги, подивитися кількість сторінок видання і навіть зважити будь-яку з книг.

Одразу захопила увагу відвідувачів Фестивалю літературна гра «Погляд у майбутнє», під час якої всі бажаючі змогли «поворожити» на книгах і дізнатись своє майбутнє. Присутніх також зацікавила виставка нових надходжень «Книжкова мозаїка»: новинки художньої літератури, книги з психології та соціології. Доповненням до цієї виставки стала гра «Мозаїка» з літерами, з яких можна було скласти слова, пов’язані з книгою та бібліотекою.

За доброю традицією відвідувачі могли завітати на «Літературну дегустацію», а цьогоріч була організована цікава зустріч з місцевими письменницями - Ольгою Мігель і Ларисою Каленською. А також придбати нові книги на виставці ФОП Ольги Власової.

Увагу привертали яскраві творчі роботи на виставці декоративно-ужиткового мистецтва майстринь громадського об’єднання «Єлисаветградський узвіз». Зазвичай, Бібліофестиваль приваблює розмаїттям майстер-класів, тож усі бажаючі могли спробувати свої творчі здібності у розписуванні екоторб «Скажи пластику–ні!», майстер-класі з паперопластики (лебеді, 3d-флексагедрон), виготовленні поробок хенд-мейд, плетінні браслетів, книжкових закладинок та ін.; можна було прикрасити долоні візерунками хни.

Новачки цьогорічного фестивалю – працівники відділу документів з питань медицини та охорони здоров’я – внесли свою родзинку, а саме: запропонували присутнім дізнатися показники власного артеріального тиску за допомогою раритетного тонометра. До слова, охочих виміряти тиск було чимало.

Оскільки Бібліофестиваль був присвячений 120-річчю заснування бібліотеки і 125-річчю від дня народження вченого Дмитра Чижевського, то цей напрямок бібліотекарі представили на таких локаціях: вікторина «Хто такий Дмитро Чижевський?», книжкова виставка «Дмитро Чижевський: особистість і творчість», бібліотечна фотозона «Погляд крізь століття», де молодь могла зробити селфі на фоні копій старовинних фото із зображеннями колишніх приміщень бібліотеки. Захоплення викликала мистецька презентація унікальної виставки «Від вокзалу до міськсаду»: листівки Андрія Ліпатова та раритетні фото Юрія Тютюшкіна.

Значно далі, за межі Кропивницького, вдалося помандрувати на виставці художніх робіт Наталії Кришні «Подорожуючи світом» в Інтернет-центрі. Відвідувачі не лише переглянули картини, а ще й відвідали архітектурні пам’ятки за допомогою сервісу Google Art.

Неможливо уявити Бібліофестиваль без музичних композицій, а їх було вдосталь. Бадьорий початок задав DJ Maksim Day, яскравим центром Бібліофесту став майстер-клас з латиноамериканських танців (клуб спортивного бального танцю «Діамант», керівник – Олена Гаврилова), а мрійливим завершенням - концерт учнів музичного коледжу.

Детальніші повідомлення про те, що було найкращим, найприємнішим і найцікавішим на Бібліофестивалі, шукайте в соціальних мережах і в бібліотечному блозі.

Світлана Приймак,
завідувачка відділом соціокультурної діяльності








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Відбувся Бібліофест на Великій Перспективній-2019
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054