ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Презентація книжкової виставки “Слово многоцінне” в Міжнародний день рідної мови


Фон

 

Презентація книжкової виставки “Слово многоцінне”
в Міжнародний день рідної мови

 

21 лютого фахівці відділу обслуговування користувачів у рамках Міжнародного дня рідної мови презентували книжкову виставку “Слово многоцінне”. Актуальні видання про українську мову, нові надходження літератури зацікавили користувачів і відкрили світ роздумів про духовну природу мови. Багата і розмаїта за змістом нова книга Марії Чумарної “Королівство мови” (Львів, 2018) містить цікаві факти про виникнення писемності, особливості української мови в суцвітті світових мов, вірші, розвивальні ігри, казки, прислів'я і притчі про силу слова у нашому повсякденному житті.

Книга Олександра Пономаріва “Українське слово для всіх і кожного” (К., 2017) – це своєрідний путівник у мовному морі. У виданні містяться спостереження над традиційними й новими явищами в українській літературній мові, даються поради щодо вибору найкращих варіантів висловлення думки в галузі лексики, вимови, наголосу, морфології, синтаксису, стилістики, фразеології.

Монографія Олени Чорної “Комунікативний імідж президента” (К., 2017) присвячена дослідженню феномена комунікативного іміджу голови держави. На новітніх політичних матеріалах, які досліджувала авторка, проаналізовано комунікативний імідж Президентів України, США та Росії, визначено домінантні комунікативні ролі, стратегії та інтенції його побудови.

Розвінчати мовні міфи допоможе книга Володимира Селезньова “Мовні війни: Міф про “зіпсованість” української мови” (Харків., 2016).

Духовне багатство людини й суспільства визначає багато чинників, серед яких надзвичайно важливими є глибоке пізнання та освоєння народної моралі, етикету, культури мовлення. На ці запитання дає відповідь посібник за загальною редакцією Олександри Сербенської “Антисуржик. Вчимося ввічливо поводитись і правильно говорити” (Львів, 2017)

Також 21 лютого з нагоди Міжнародного дня рідної мови керівник об'єднання поляків Кіровоградщини “Полонія” ім. К. Шимановського Олександр Полячок організував пізнавально-навчальний захід для польської діаспори: близько півсотні членів організації писали диктант польською мовою в затишному колі бібліотечного залу.

Лариса Яворська,
провідний бібліотекар
відділу обслуговування користувачів








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Презентація книжкової виставки “Слово многоцінне” в Міжнародний день рідної мови
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054