ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон “Рушникові доріжки”


Фон

 

“Рушникові доріжки”

 

27 червня об 11:00 у відділі краєзнавства відбудеться відкриття виставки “Рушникові доріжки”.

До Дня Конституції України клуб народних ремесел “Ниточка”, зокрема майстрині Зінаїда Андріяшевська та Людмила Соколова, традиційно підготували експозицію українських рушників.

Про кожен рушник можна розповісти історію, що гідна окремого оповідання чи й повісті. Cтворені вони були у нашому степовому краї, а відтак є матеріальним свідченням культури і епохи. Вони розмовляють із нами мовою символів, мовою краси, не хочуть, аби перервалась нитка часу, що єднає покоління. Невмолимий і буремний час залишив свої автографи на їхніх крилах. Вони чесно слугували людям, несучи естафету добра від серця до серця, прикрашаючи життя і нагадуючи про вічність краси.

Відвідайте експозицію, постійте в задумі, перегляньте рушники, можливо, їхні доріжки поведуть вас через асоціації та спогади в дитинство і юність, нагадають вам ваш родовід. Ніколи не пізно оживити пам'ять. Будьмо уважними до своїх родин, до своєї малої батьківщини, до своєї держави, єднаймо коріння і крону!

Запрошуємо всіх земляків та гостей міста переглянути виставку, яка буде експонуватись протягом липня у відділі краєзнавства (ІІІ поверх, кімната 309).

Завітайте до нас! Твори народного мистецтва та книга відгуків чекають на ваші враження, думки та ідеї.








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

“Рушникові доріжки”
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua