ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон 30 вересня в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.І.Чижевського - День відкритих дверей


Фон

 

30 вересня в обласній універсальній науковій бібліотеці
ім. Д.І.Чижевського - День відкритих дверей

 

30 вересня обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек традиційно багато років поспіль проводить День відкритих дверей. Цього року наша бібліотека приєдналася до всеукраїнської акції «Бібліотеки повні людей», ініційованої Українською бібліотечною асоціацією та Українським інститутом книги. Протягом дня понад тисячі кропивничан та гостей міста відвідали чимало цікавих інтерактивних заходів, виставок, взяли участь в оглядових екскурсіях-ознайомленнях з відділами, з новітніми ресурсами та інформаційними послугами Бібліотеки тощо.

В холі І поверху бібліотекарі представили нові надходження за 2019 рік, а також презентували виставки, зокрема «Куточок інтерактивного читання», «Книжковий дощ новинок», «Дорослі письменники – батькам та дітям», «Книжкові цікавинки». Небаченою для багатьох дивовижею від Гете-інституту став пристрій TING, за допомогою якого можна було не лише прослухати тексти німецькою мовою, але й почути різноманітні мелодії та звуки природи, відповідно до змісту книги.

Також в холі демонструвалися буктрейлери, які створили бібліотекарі за мотивами обраних українських книг (Юрій Винничук «Танго смерті», Михайло Старицький «За двома зайцями», Олександр Жовна «Малюнки з минулого» та інші). Відвідувачі могли оцінити перший досвід бібліотекарів у створенні буктрейлерів і обрати кращий ролик, віддавши голос до скарбнички глядацьких симпатій.

Перлинами свята стали «Бібліотечний печворк» – презентація одягу від Ірини Кудревич та дефіле бібліотекарів, відкриття персональної виставки народної майстрині України І.Правдіної «Всесвіт витинанок Ірини Правдіної», зустріч з відомою письменницею Ольгою Мігель та презентація її нової книги – чудового пригодницького фентезі «Крук та Чорний Метелик. Голос давніх сновидінь».

Свято вирувало у холах та відділах, адже акція «Відмовся від пластику» (розмальовка еко-торб), бібліовікторини «Бібліотечний навігатор» і «Мій край», літературна гра «Погляд у майбутнє» (ворожіння на книгах), великий пазл, численні фотозони і майстер-класи захоплювали відвідувачів.

Детальніше про окремі заходи читайте на блозі бібліотеки і в соціальній мережі facebook, де викладаються фотографії та дописи з хештегом #деньубібліотеці.

День відкритих дверей пройшов гамірно й багатолюдно, ми щиро вдячні тим, хто прийшов нас привітати, і запрошуємо всіх до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського.

Світлана Приймак,
завідувачка відділу соціокультурної діяльності








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

30 вересня в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.І.Чижевського - День відкритих дверей
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua