ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Сила в єдності»


Фон

 

«Сила в єдності»
(до відзначення 100-річчя Злуки Української Народної Республіки
та Західно-Української Народної Республіки і Дня Соборності України)

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західно-української народної республіки.

В Універсалі Директорії УНР наголошувалося: ''Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка''.

Саме цій знаменній події присвячена книжкова виставка ''Сила в єдності'', яка діє у відділі обслуговування користувачів з 18 січня 2019 року.

Матеріали, представлені на виставці, акцентують увагу на історичних фактах, що передували злуці, на об’єднавчому русі, який наприкінці 1918 - початку 1919 року охопив всю Україну.

День Соборності — це нагадування про те, що сила нашої держави — в єдності українських земель. Сьогодні ми віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров'ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.

Запрошуємо всіх, хто прагне глибше знати історію України, до перегляду книжкової виставки.

Ірина Перетятько,
провідний бібліотекар
відділу обслуговування користувачів








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

«Сила в єдності»
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054