ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Виставка-спогад «Голокост - лихо століття»


Фон

 

Виставка-спогад «Голокост - лихо століття»

27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту, який був встановлений у 2005 році спеціальною резолюцією ООН.

Допоки жива людська пам'ять, трагедію Голокосту слід згадувати з соромом і жахом. Людство мусить пам’ятати про мільйони ні в чому не повинних євреїв і представників інших національностей, про чоловіків, жінок і дітей, яких було знищено варварськими методами у роки Другої світової війни.

У відділі обслуговування користувачів обласної бібліотеки ім. Д.І.Чижевського з 25 січня 2019 року діє виставка-спогад «Голокост - лихо століття».

Книги, представлені на виставці, містять спогади людей та архівні документи про трагедію єврейського народу. "Неможливо розповісти про геноцид, але і замовчувати його не можна" - ці слова належать колишньому в’язню Освенцима Єлі Візелю. Він вижив у таборі смерті, щоб стати письменником та журналістом, а у 1986 році – лауреатом Нобелівської премії миру.

Зберігаючи пам'ять про Голокост, ми прагнемо до того, щоб світ ніколи більше не допустив повторення цієї жахливої сторінки історії.

Запрошуємо всіх бажаючих до перегляду книжкової виставки.

Ірина Перетятько,
провідний бібліотекар відділу обслуговування користувачів








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Виставка-спогад «Голокост - лихо століття»
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054