ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Книгу про композитора-авангардиста Леоніда Грабовського презентували у відділі мистецтв


Фон

 

Книгу про композитора-авангардиста Леоніда Грабовського презентували у відділі мистецтв

20 травня 2019 р. о 13.00 у відділі мистецтв відбувся мистецький захід "Шлях і доля українського композитора", організований ОУНБ ім. Д.І. Чижевського та музеєм музичної культури ім. Кароля Шимановського.

Викладачі та студенти музичного коледжу стали учасниками творчої зустрічі з українським композитором, музикознавцем Олександром Щетинським, який презентував свою книгу "Лінії – перехрестя – акценти. Композитор Леонід Грабовський".

Книга є першим науковим виданням в Україні, присвяченим видатному українському композитору-авангардисту. Зібрані матеріали відтворюють життєвий і творчий шлях митця, містять чимало фактів і відомостей, необхідних для осмислення епохи, в якій Л. Грабовському випало жити і створювати музику. Книга містить як суто наукові дослідження його творчості, так і есеїстичні та публіцистичні нариси. Усі матеріали зібрані й детально прокоментовані Олександром Щетинським. Книга побачила світ у 2018 році в харківському видавництві “Акта”.

Розповідь про композитора супроводжувалася музикою Леоніда Грабовського. Прозвучали уривки з таких його творів: “Симфонічні фрески”, “Контата для читця, хору і симфонічного оркестру”; музика до фільму Юрія Іллєнка “Ніч на Івана Купала”.

Щира подяка Олександру Щетинському за неповторну атмосферу зустрічі та цікаву розповідь про композитора Леоніда Грабовського.

Катерина Лісняк,
відділ мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Книгу про композитора-авангардиста Леоніда Грабовського презентували у відділі мистецтв
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054