ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон У бібліотеці пройшов перший кіно-урок


Фон

 

У бібліотеці пройшов перший кіно-урок

 

2 вересня в актовій залі бібліотеки пройшов перший кіно-урок для учнів та учениць 10 класу НВО ЗОШ № 17. Класний керівник Константінова Оксана Анатоліївна темою першого уроку обрала – «Бережи природу, бережи Батьківщину» і вирішила, що найкраще її проілюструє документальне кіно. А проводила «урок» Юлія Ярова, модераторка кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA, бібліотекарка відділу обслуговування користувачів.

Тож для перегляду та обговорення обрали документальну стрічку Девіда Фіделя «Край електросміття» (Австралія, 2012). Попри те, що фільм розповідає про найбільше у світі звалище електронних відходів у Ґані (Африка), учасники й учасниці дискусії змогли відчути себе причетними до проблематики: у кадрі постійно присутня електроніка, якою ми користуємося в побуті щодня – монітори та пластикові коробки від комп’ютерів і телевізорів, холодильники, відеокамери та інші речі, «нутрощі» яких ми, на відміну від мешканців району Аґбоґблоші, не звикли бачити.

Після перегляду говорили про конкретні маленькі кроки, які можуть віддалити від нас екологічну катастрофу на зразок африканської. Найлегший крок сприяння більш екологічному мисленню – «фоловити» еко-блоґерів у соціальних мережах. Адже інформація, яка кілька разів за день потрапляє вам на очі, поступово стає вашими думками. А що є думки, як не мислення і свідомість? Потім перейшли до сортування вторсировини у себе вдома і можливостей компостування органіки у школі.

І нехай школярі та школярки Кропивницького не стануть Ґретами Тунберґ, говорити на важливі теми з ними потрібно саме їхньою мовою, мовою тих, хто зараз вчиться у нас.

Текст – Юлія Ярова,
бібліотекар І категорії
відділу обслуговування користувачів,
модератор кіноклубу медіа-просвіти про права людини Docudays UA

Фото – Юлія Ярова, Анна Бородавкіна








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

У бібліотеці пройшов перший кіно-урок
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua