ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Електронна презентація “Дизайнер книг Федір Лагно” відбулася у відділі мистецтв


Фон

 

Електронна презентація “Дизайнер книг Федір Лагно”
відбулася у відділі мистецтв

До Всесвітнього дня книги та авторського права 19 квітня 2019 року у відділі мистецтв відбулася електронна презентація “Дизайнер книг Федір Лагно”. На заході йшлося про ще одну грань таланту художника з Олександрівки - оформлення книг. У творчому доробку митця – художнє оформлення обкладинок роману Віктора Шила та Павла Чорного “Бодай-цикута” (1999), поетичної збірки Олександра Косенка “Гартування води” (2013). До друку готується збірка Валентини Кондратенко-Процун “Вічної спраги нектар”.

Неодноразово художник ілюстрував дитячі книжки, серед яких “Буваличі” (2012) та “Гуси і лебеді” (2013) Володимира Кобзаря.

Нещодавній проект, у якому Федір Лагно виступив як ілюстратор – серія кулінарних казок Петра Мельника про дивовижну подорож дівчинки Софійки та її розумниці-кішечки Асі до Скандинавії, Давнього Єгипту та Козацької Січі. Усі три книги побачили світ у видавництві “Імекс-ЛТД”, з яким художник активно співпрацює.

І хоча Федір Федорович особисто завітати на презентацію не зміг, про багатогранність його таланту емоційно і переконливо розповідала мистецтвознавець Світлана Ушакова.

Учасники презентації - студенти музичного коледжу мали можливість поспілкуватися з автором Петром Мельником та керівником видавництва “Імекс-ЛТД” Тамарою Саміляк. Інтерактивне спілкування завершилося літературною вікториною, переможцю якої –Володимиру Коваленку подарували книгу “Дивовижна подорож Соні й Асі до Козацької Січі” з ілюстраціями Федора Лагна.

Катерина Лісняк,
відділ мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Електронна презентація “Дизайнер книг Федір Лагно” відбулася у відділі мистецтв
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054