ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Віртуальна фотоподорож Хорватією з подружжям Лебедєвих


Фон

 

Віртуальна фотоподорож Хорватією з подружжям Лебедєвих

 

21 травня 2019 р. у відділі мистецтв бібліотеки ім. Д.І. Чижевського як завжди було людно. У черговий раз подружжя знаних фотохудожників Лебедєвих запропонувало здійснити «Колоритну мандрівочку» до маленької балканської країни Хорватії, що знаходиться на перехресті Центральної та Південно-Східної Європи та має вихід до Адріатичного моря.

Подорож розпочалася з розповіді про історію Хорватії. Протягом багатьох століть ця багатостраждальна земля була під владою Римської імперії, Венеціанської республіки, турок, австрійців, італійців, німців. Тільки у 1991 році колишня союзна республіка, що входила до складу Югославії, стала незалежною державою.

Учасники віртуальної мандрівки водночас опинилися на березі Адріатичного моря, ознайомилися з архітектурою, побутом та культурою міст Пула та Катар. А потім була подорож до Національного парку Хорватії, так званих Плитвицьких озер. На території заповідника – унікальний буковий та хвойний ліс, що зберігся з найдавніших часів, 140 водоспадів та 20 печер. На його території живуть багато видів рідкісних тварин та птахів.

Захоплююча розповідь Лариси Лебедєвої супроводжувалася показом дивовижних кольорових фотографій, зроблених неперевершеним майстром Юрієм Лебедєвим. Міські пейзажі, краєвиди, водоспади та печери, рідкісні архітектурні споруди, несподівано вихоплені мандрівниками-ентузіастами, постали перед очима учасників віртуальної подорожі.

Щира подяка подружжю Лебедєвих за неймовірно цікаву розповідь та за позитивні емоції, отримані від подорожі до Хорватії.

Катерина Лісняк,
відділ мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Віртуальна фотоподорож Хорватією з подружжям Лебедєвих
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054