ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Архів української історичної періодики он-лайн доступний лише в бібліотеці ім.Д.І.Чижевського


Фон

 

Архів української історичної періодики он-лайн доступний
лише в бібліотеці ім.Д.І.Чижевського

 

Шановні мешканці громади, користувачі обласної бібліотеки ім.Д.І.Чижевського! Тільки для вас відкритий доступ в унікальний архів української періодики он-лайн «LIBRARIA» https://libraria.ua/. Оцифровані версії періодичних видань, що виходили на теренах України протягом ХІХ-ХХ століть, можна переглянути в будь–якому читальному залі обласної бібліотеки ім.Д.І.Чижевського самостійно чи за допомогою бібліотечних фахівців.

Це проект компанії «Архівні інформаційні системи» (АІС), що здійснюється у співпраці з бібліотеками, архівами та науковими інституціями в Україні та за її межами. Мета цього проекту – оцифрувати та надати доступ онлайн до чимбільшого масиву української історичної періодики.

Наразі оцифровано і представлено в мережі близько 700 000 сторінок понад 400 видань українською, польською, німецькою, румунською, їдиш, кримсько-татарською та російською мовами, що видавалися у різних регіонах України та поза її межами від початку до 50-х років ХХ ст. Ресурс створювався з 2012 року, нині постійно наповнюється, у планах компанії - представити у найближчі роки кілька мільйонів сторінок, значно розширивши географічні та хронологічні межі проекту.

Кіровоградська область презентована такими повнотекстовими періодичними виданнями: «Бобринецький голос» (1942-1943), «Кіровоградські вісті» (1942), «Новогеоргіївські вісті» (1943), «Олександрійський бюлетень» (1942-1943), «Олександрійські вісті» (1943), «Український голос» (1941), «Хлеб, убежище, труд» (1943), «Червоний шлях» (1924-1927).

Проект розподілений за тематичними колекціями:

пропагандистська преса окупованих українських територій 1941–44 років

щоденні регіональні газети ХІХ – початку ХХ ст.

радянські газети 1920-х років міжвоєнна преса Галичини періодика таборів для переміщених осіб та преса української еміграції єврейська міжвоєнна періодика Галичини, Волині та Буковини українська академічна періодика українська преса часів революції міжвоєнна преса Буковини

Цей унікальний доступ до архіву надається лише в обласній бібліотеці ім.Д.І.Чижевського за адресою: м.Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Архів української історичної періодики он-лайн доступний лише в бібліотеці ім.Д.І.Чижевського
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054