ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Програма відділу мистецтв - викладачам музичних шкіл міста


Фон

 

Програма відділу мистецтв - викладачам музичних шкіл міста

Що може запропонувати сучасна бібліотека вимогливим читачам, якими є викладачі музичних шкіл? У 2019 році відділ мистецтв ретельно працював над програмою інформаційного “Тижня викладача музичних шкіл” в ОУНБ ім.Д.І.Чижевського і запропонував традиційний книжковий перегляд музичних видань та нотних партитур.

Цікавою була інформація про завершення занесення усіх нотних видань до електронної “БД нотних видань” і можливості підбирати репертуар з сайту бібліотеки через розділ “Електронний каталог”. Приємно було дивитися на ентузіазм викладачів під час перегляду. Було багато заявок на ноти для фортепіано та скрипки, інструментальних ансамблів, блок-флейти, вокальні твори.

Для слухачів був проведений огляд мистецьких новин 2019 року — про відкриття нових музеїв, про проектні фонди, які відкривають можливості для сучасних митців.

Окремою темою розмови став сучасний український кінематограф та його розвиток: гучні кінопрем’єри, серіал “Чорнобиль”, найуспішнішої американської кіномережі HBO, клубні кінофестивалі та можливості перегляду новинок кіно у кінозалі бібліотеки ім. Д.І. Чижевського, співпраця бібліотеки з компанією “АРТХАУС ТРАФІК”.

Слухачі ознайомилися з унікальною документальною виставкою “Німці України: історія і культура”, яка в цей час експонувалася в бібліотеці. Про економічний та культурний внесок німецьких переселенців в Україні, про видатних діячів німецького походження та про новий погляд на українсько-німецькі взаємини останніх століть, розповіла кандидат історичних наук, викладачка ЦДПУ ім.В.К.Винниченка Світлана Проскурова.

Співробітник відділу мистецтв Катерина Лісняк підготувала інформацію про уродженця смт Добровеличківка Юрія Обжеляна — письменника, дипломанта Всеукраїнського конкурсу романів та кіносценаріїв «Коронація слова» (2001, 2002), автора кіносценарію «Максим Березовський», за яким у 2006 році режисер Микола Федюк зняв чотирисерійний фільм «Таємниця маестро». Слухачі переглянули трейлер фільму «Таємниця Маестро» за сценарієм Юрія Обжеляна.

В інформаційному “Тижні викладача музичних шкіл” брали участь викладачі музичної школи № 1 ім. Г.Г. Нейгауза, музичної школи № 2 ім. Ю.С. Мейтуса та музичної школи № 4.

Вкотре організатори тижня фахівців переконалися в ефективності подібних зустрічей, в оновленні контактів та комунікацій, адже бібліотека сьогодні є важливим інформаційним і культурним центром міста й області. Дякуємо за співпрацю всім учасникам заходу та чекаємо на відвідини.








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Програма відділу мистецтв - викладачам музичних шкіл міста
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua