ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон «Музика лікує рани...»


Фон

 

«Музика лікує рани...»

Дню пам'яті і примирення присвятили концерт класичної музики

 

8 травня 2019 року у День пам'яті та примирення співробітники бібліотеки ім.Д.І.Чижевського, відвідувачі та ветерани - учасники аудіопроекту “Голоси з війни”, відзначили 74-у річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих.

Модератор заходу - завідувачка відділу мистецтв Світлана Ушакова, розмірковуючи над вічною темою Війни, відмітила, що ця тема актуальна в літературі і сьогодні. Нова правда про Другу світову війну постає у книгах Миколи Нікуліна (“Спогади про війну”), Анатолія Дімарова (“Біль і гнів”), Віктора Астаф'єва (“Веселий солдат”), Тадеуша Боровського (“У нас в Аушвіці”). Про цю війну пише і молоде покоління письменників, зокрема Ольга Гнатюк (“Відвага і страх”). Занурюватися у ці книги боляче, але вкрай необхідно для переусвідомлення історії нашої країни.

Пам’ятний концерт організували викладачі і студенти фортепіанного відділу Кіровоградського музичного коледжу. Майбутні музиканти Віталій Дворовий, Леся Шимко, Катерина Губіна, Софія Юкельсон, Маргарита Вуколова, Марина Ткаченко та Ірина Фірлей виконали твори Василя Барвінського, Лева Ревуцького, Сергія Борткевича, Сергія Рахманінова, Володимира Птушкіна, Фелікса Блуменфельда. На завершення заходу запрошені зібралися у відділі мистецтв, де ветерани і діти війни поділилися спогадами про буремні роки Другої світової.

Катерина Лісняк,
відділ мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

«Музика лікує рани...»
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054