ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Виставка “Мистецтво Єлисаветградської гри”: історія видань книги Генріха Нейгауза “Мистецтво фортепіанної гри”


Фон

 

Виставка “Мистецтво Єлисаветградської гри”:
історія видань книги Генріха Нейгауза
“Мистецтво фортепіанної гри”

Пам'яті видатного єлисаветградця Генріха Нейгауза присвячується

18 вересня 2019 року о 12.00 у відділі мистецтв відбудеться презентація виставки “Мистецтво Єлисаветградської гри”.

Це спільний проект обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського та народного музею Г.Г.Нейгауза (директор - Т.Ю. Фурлет), що діє при музичній школі № 1 міста Кропивницького.

Джерельну базу виставки складає книга геніального піаніста Генріха Нейгауза “Мистецтво фортепіанної гри”.

Книга - найцінніша праця музиканта і педагога, одна з найвагоміших літературних робіт у галузі фортепіанної музики. Це не банальний “підручник”, а багатогранний твір, що містить безліч цінних вказівок, зауважень, розповідей про тонкощі гри на фортепіано. Книга відкриває читачеві світ мистецтва, вчить тонко відчувати музику. Генріх Нейгауз написав її, керуючись своїм творчим та життєвим досвідом, своїм ставленням до музики і навколишнього світу.

Книга “Мистецтво фортепіанної гри” користується великою популярністю і попитом у середовищі вітчизняних та зарубіжних музикантів, про що свідчить неодноразове перевидання її у Радянському Союзі та видання за кордоном: в Італії, Польщі, Хорватії.

Народний музей Г.Нейгауза протягом багатьох років збирав колекцію даної книги від найпершої, виданої у 1958 році, до останньої - 2009 року видання. Ця колекція і буде представлена на виставці “Мистецтво Єлисаветградської гри”.

Усіх шанувальників музики та творчості нашого славетного земляка Генріха Нейгауза, запрошуємо на презентацію, яка відбудеться за адресою: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24, відділ мистецтв. Вхід - вільний.

Катерина Лісняк, відділ мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Виставка “Мистецтво Єлисаветградської гри”: історія видань книги Генріха Нейгауза “Мистецтво фортепіанної гри”
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua