ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон Книзі Генріха Нейгауза “Про мистецтво фортепіанної гри” присвячується


Фон

 

Книзі Генріха Нейгауза “Про мистецтво фортепіанної гри” присвячується

18 вересня 2019 року у відділі мистецтв відбулася презентація виставки “Мистецтво єлисаветградської гри”.

Це спільний проект обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського та народного музею Г.Г.Нейгауза (директор - Т.Ю. Фурлет), що діє при музичній школі № 1 міста Кропивницького.

На презентації мова йшла про нашого земляка, уродженця Єлисаветграда Генріха Нейгауза та його книгу “Про мистецтво фортепіанної гри”.

Ім'я Генріха Густавовича Нейгауза знайоме кожному, хто пов'язаний з музикою. Знаменитий піаніст, педагог, теоретик фортепіанної гри залишив помітний слід у світовій музичній культурі. Він автор книги “Про мистецтво фортепіанної гри”, яка писалася з 1947 по 1958 рік і присвячена колегам, педагогам та учням, які вивчають мистецтво гри на фортепіано. Це спроба повідомити людям щось важливе, значуще, що суттєво різниться від повсякденних буденних переживань, думок і почуттів.

Завідувачка відділу мистецтв і модератор заходу Світлана Ушакова розповіла про популярність і попит книги у середовищі вітчизняних та зарубіжних музикантів, про десятиразове перевидання її у Російській Федерації та видання за кордоном: в Іспанії, Італії, Німеччині, Австрії, Польщі, Китаї, Японії, Хорватії, Болгарії протягом останніх шістдесяти років.

Завідувачка народного музею Г.Г.Нейгауза Тетяна Фурлет захоплено розповіла про життя відомого музиканта, про його учнів, серед яких - Святослав Ріхтер, Еміль Гілельс, Яків Зак, Марія Крушельницька, про історію написання книги “Про мистецтво фортепіанної гри” і про те, як народний музей Г.Г.Нейгауза протягом багатьох років збирав колекцію даної книги від найпершої, яка побачила світ у 1958 році, до останньої - 2017 року видання.

На презентацію до відділу мистецтв завітали студенти фортепіанного відділення музичного коледжу з викладачами Мар'яною Максименко та Катериною Місютою. Для майбутніх музикантів були підготовлені інтерактивні питання, пов’язані з творчістю Генріха Нейгауза, а тим, хто вірно відповідав, дарували солодкі бонуси.

Катерина Лісняк, відділ мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

Книзі Генріха Нейгауза “Про мистецтво фортепіанної гри” присвячується
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua