ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон “Всесвіт витинанки Ірини Правдіної”


Фон

 

“Всесвіт витинанки Ірини Правдіної”

У відділі мистецтв 30 вересня 2019 року о 13.00 до Всеукраїнського дня бібліотек відбудеться презентація художньої виставки “Всесвіт витинанки Ірини Правдіної”.

Молода українська художниця з 2019 року працює у відділі соціокультурної діяльності бібліотеки ім. Д.І. Чижевського, де поєднує творчість з креативними бібліотечними проектами.

Ірина Правдіна – народна майстриня з килимарства, витинання на папері та малярства. Художниця – лауреат програми Фонду “Нові імена України”, постійний учасник Всеукраїнського проекту-конкурсу народного мистецтва “Кращий твір року”, неодноразовий переможець міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів, стала володарем Стипендії Президента України для молодих майстрів народного мистецтва (2019).

Новим у творчості майстрині є звернення до книжкової графіки, де за допомогою витинанки вона створила художні образи до поетичної збірки «Тобі, прозріння пізнє …» письменниці Антоніни Царук.

На виставці “Всесвіт витинанки Ірини Правдіної” авторка презентує роботи останніх 3-х років, на які її надихнула маленька донечка Мілана.

Витинанки вирізняються художньою майстерністю та вишуканістю і оформлені досить незвично. Українська тематика проглядається в образах птахів, тварин, степових квітів, старої фортеці, природних стихій: вогню, води, землі та повітря.

Давнє українське мистецтво витинанки знаходить у творчості Ірини Правдіної своє продовження, осучаснення та розвиток.

Усіх шанувальників декоративно-ужиткового мистецтва та творчості молодих і креативних митців, запрошуємо на презентацію виставки витинанок.

Наша адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24, відділ мистецтв. Вхід — вільний.








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

“Всесвіт витинанки Ірини Правдіної”
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua
054