ОУНБ Кіровоград      
DC.Metadata       

[ HOME ]
Фон До Всеукраїнського дня бібліотек відкрилася виставка витинанок Ірини Правдіної


Фон

 

До Всеукраїнського дня бібліотек відкрилася виставка витинанок Ірини Правдіної

30 вересня 2019 року в рамках святкування Всеукраїнського дня бібліотек у відділі мистецтв відбулася презентація персональної художньої виставки “Всесвіт витинанки Ірини Правдіної”.

Пані Ірина - молода народна майстриня, що займається килимарством, малярством та витинанням. У свої 23 роки вже встигла заявити про себе, беручи участь у Всеукраїнському проекті-конкурсі народного мистецтва “Кращий твір року”. Мисткиня стала володарем Стипендії Президента України для молодих майстрів народного мистецтва, тричі була лауреатом програми Фонду “Нові імена України”, неодноразовим переможцем міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів.

На виставці “Всесвіт витинанки Ірини Правдіної” авторка представила 15 вишуканих робіт, які вирізняються художньою майстерністю та оригінальним стилем. Ірина Правдіна є продовжувачем кращих традицій українського мистецтва витинанки. В образах птахів, тварин, степових квітів, старої фортеці, природних стихій: вогню, води, землі та повітря проглядається українська тематика.

Ірина залюблена в книги і її вибір — робота в бібліотеці — не випадковий. Це друга виставка робіт молодої української художниці в стінах обласної бібліотеки, де вона працює у відділі соціокультурної діяльності.

До мистецької події долучилася студентська молодь та гості бібліотеки. Багато теплих слів талановитій майстрині сказала Світлана Приймак, завідувачка відділу соціокультурної діяльності, та Світлана Ушакова, завідувачка відділу мистецтв і модератор презентації, яка, до речі, була ініціатором створення даної виставки.

Викладачка мистецького факультету ЦДПУ ім.В.Винниченка, народна майстриня Лариса Гарбузенко розповіла, як долучила студентку Ірину Правдіну до мистецтва витинанки та підкреслила, що вона — одна з найталановитіших її учениць.

Насамкінець заходу відбулося інтерактивне спілкування зі студентською молоддю та поетесою Мариною Єрмолаєвою, яка читала власні поезії.

Катерина Лісняк, відділ мистецтв








Фон


Фон

Фон


Фон

[ HOME ]

До Всеукраїнського дня бібліотек відкрилася виставка витинанок Ірини Правдіної
Фон Фон © ОУНБ Кропивницький 2019 Webmaster: webmaster@library.kr.ua